adidas Argentum 21 Superliga Argentinië voetbal gelanceerd

Adidas heeft vandaag de officiële wedstrijdbal voor de Argentijnse competitie gelanceerd. De bal heeft als naam de adidas The Argentum 21 Superliga voetbal en met deze bal spelen alle clubs in de Argentijnse competitie, de Liga Profesional de Fútbol, in 2021. Deze bal krijgen we voor het eerst te zien in de wedstrijden tijdens de Copa de Liga Profesional 2020 of de Copa Diego Armando Maradona. Dit is een alternatieve competitie die in het leven geroepen is, omdat de reguliere competitie meerdere malen is uitgesteld. Boca Juniors neemt het op 17 januari op tegen Banfield en in deze wedstrijd spelen de clubs voor het eert met de nieuwe adidas Argentum 21 voetbal.De adidas Argentum 21 voetbal heeft hetzelfde template als de andere wedstrijdballen van adidas. Sinds adidas in 2018 de adidas Telstar voetbal voor het WK lanceerde, gebruikt het merk dit template namelijk. De adidas Argentum 21 voetbal is overwegend wit en bevat een all-over graphic print in het oranje, lichtblauw en donkerblauw. Deze graphic prints zijn verwerkt in de vorm van hashtags. De print bevat verschillende iconische voetbalprints, zoals een voetbalveld, een beker, juichende spelers, de Sol de Mayo, een bus en verschillende Argentijnse teksten. Deze print is geïnspireerd door de nationale vlag en het logo van de competitie.  Op de voetbal staan bovendien het logo van adidas en de Argentijnse voetbalbond, de AFA (Asociación del Fútbol Argentino).

Qua materiaal en technologie heeft adidas niks veranderd. Deze zijn hetzelfde als de EK wedstrijdbal, de Euro 2020 Uniforia voetbal. De adidas Argentum 21voetbal heeft het vernieuwde 6x1 panel design. De bal heeft namelijk zes panels met een goed uitgewerkte en nieuwe vorm. Deze panels zijn middels een naadloze constructie in elkaar gelijmd en bevatten een speciaal oppervlak voor de perfecte controle, nauwkeurigheid, balvlucht en grip. De binnenbal van de nieuwe adidas Argentum 21 wedstrijdbal is gemaakt van latex. Uiteraard voldoet de bal dan ook aan alle FIFA voorwaarden als het gaat om de omtrek, het gewicht, de wateropname, de vlucht van de bal en de mate van stuiteren. Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe Argentum bal, welke dit weekend in gebruik wordt genomen. 

Deze wedstrijdbal kun je vooralsnog alleen in Argentinië bestellen. Ben je op zoek naar een andere adidas bal? Deze kun je bestellen in de de officiële adidas SHOP, deze shop of deze winkel

adidas Argentum 21 wedstrijdbal

adidas Argentum 21 voetbal