17 juli 2021

adidas Champions League wedstrijdbal 2021-2022

Het EK is maar net afgelopen en de andere grote Europese toernooien zijn al begonnen! Ook de voorrondes van de Champions League zijn in volle gang. Voordat je het weet beginnen de clubs al met de groepsfase van het miljardenbal. Geen tijd te verliezen, zo zal ook adidas gedacht hebben. Vandaag heeft het Duitse sportmerk namelijk de nieuwe Champions League wedstrijdbal 2021-2022 gepresenteerd. Met deze bal spelen alle clubs tijdens de play-offs en de groepsfase van de Champions League in 2021-2022. Ook dit jaar is het Duitse sportmerk weer de official supplier van de officiële wedstrijdbal. Deze functie heeft merk sinds 2001 en beide partijen hebben nog een langdurig contract.

De nieuwe UEFA Champions League wedstrijdbal 2021-2022 staat bijna letterlijk in vuur en vlam. De val is in tegenstelling tot voorgaande seizoenen weer overwegend wit en het sterren design op de voetbal heeft een zogenaamde ''Pyro Storm'' print. In voorgaande seizoenen was de print juist verwerkt in het overige gedeelte van de bal. De print in de sterren is bijna duizelingwekkend omdat hierin ook weer sterren zijn verwerkt in het rood/geel (Solar Red/Solar Yellow). Met deze angstaanjagende bal gaan strijden de club om de felgebeerde ''cup met de oren.'' De finale vindt dit jaar plaats op 28 mei 2022 in de Gazprom Arena in Sint Petersburg in Rusland. De bal is verder afgewerkt met zwarte details en bevat ook weer de logo's van de Champions League en adidas.

Qua technologieën heeft adidas niets veranderd in vergelijking met de officiële wedstrijdbal van vorig seizoen. De kenmerken van de bal worden nog kort hieronder aangestipt.De officiële Champions League voetbal 2021-2022 heeft opnieuw zes panels met een super goed uitgewerkte vorm. De panels bevatten een speciaal oppervlak voor de perfecte controle, nauwkeurigheid, balvlucht en grip. De binnenbal van de nieuwe adidas Champions League wedstrijdbal 2021-2022 is gemaakt van latex. Uiteraard voldoet de bal dan ook aan alle FIFA voorwaarden als het gaat om de omtrek, het gewicht, de wateropname en de mate van stuiteren. Daarnaast heeft het ook een verbeterde buitenlaag om verkeerd glijden te voorkomen. Check hieronder nog meer afbeeldingen van de officiële bal, waarmee vanaf nu door alle teams in de play-offs en de groepsfase van de Champions League gespeeld gaat worden.

adidas Champions League wedstrijdbal 2021-2022 bestellen

De nieuwe Champions League adidas voetbal 2021-2022 kun je vanaf nu bestellen. Adidas heeft weer verschillende versies van de bal gelanceerd. De officiële wedstrijdbal heeft een prijs van € 139,95, maar er bestaan natuurlijk ook weer verschillende andere en goedkopere versies van de bal. Deze bestel je al vanaf € 24,95. De goedkoopste editie van de bal is de mini bal en deze heeft een prijs van € 12,95. Check in de onderstaande winkels ook verschillende andere officiële wedstrijdballen! 

Bestel de adidas Champions League voetbal altijd in deze winkel! 

of in deze SHOP!

of deze winkel!

 

Champions League wedstrijdbal 2021-2022