14 september 2020

adidas Champions League wedstrijdbal 2020-2021

De officiële Champions League voetbal 2020-2021 is vandaag officieel gelanceerd door de UEFA en de officiële wedstrijdbalsponsor adidas. Met deze voetbal wordt voor het eerst in de play-offs van het miljardenbal gespeeld en vervolgens ook in de groepsfase van het toernooi, dat dit jaar start op 20 oktober. Zoals ieder jaar heeft de officiële Champions League wedstrijdbal weer een nieuwe kleurstelling en ook dit jaar is dat weer het geval. Sinds 2001 is adidas al verantwoordelijk voor het design en de productie van de officiële wedstrijdbal.

De sterrenpanelen op de nieuwe Champions League voetbal van adidas voor 2020-2021 zijn weer wit en de zeshoekige panelen hebben weer een flitsende kleurencombinatie. Deze bevatten een navy blauwe omranding en de hexagon vlakken zijn een combinatie van lichtblauw, oranje en navy blauw. In de vlakken zijn ook weer opvallende strepen verwerkt. De kleurencombinatie wordt door adidas ''White/ Team Royal Blue/Signal Coral/ Sky Tint'' genoemd. Vooral wanneer de bal geschoten wordt, lijkt het net alsof de sterren op de bal vliegen. De sterrenpanelen hebben dit jaar overigens wel een nieuw kenmerk. Deze overlappen elkaar namelijk deels. De reden hiervoor is dat de voetbal hierdoor nog duurzamer is en langer meegaat. Het adidas logo en het Champions League logo staan in het navy blauw in twee van sterrenpanelen op de bal. Qua technologieën heeft adidas niets veranderd in vergelijking met de officiële wedstrijdbal van vorig seizoen. De kenmerken van de bal worden nog kort hieronder aangestipt.

De officiële Champions League voetbal heeft opnieuw zes panels met een super goed uitgewerkte en nieuwe vorm. De panels bevatten een speciaal oppervlak voor de perfecte controle, nauwkeurigheid, balvlucht en grip. De binnenbal van de nieuwe adidas Champions League bal is gemaakt van latex. Uiteraard voldoet de bal dan ook aan alle FIFA voorwaarden als het gaat om de omtrek, het gewicht, de wateropname en de mate van stuiteren. Daarnaast heeft het ook een verbeterde buitenlaag om verkeerd glijden te voorkomen. Check hieronder nog meer afbeeldingen van de officiële bal, waarmee vanaf nu door alle teams in de play-offs en de groepsfase van de Champions League gespeeld gaat worden.

Medio januari/februari 2021 lanceren adidas en de UEFA een nieuwe bal waarmee in de knock-out fase van het toernooi gespeeld gaat worden. Dit wordt de Champions League Finale 2021 voetbal van adidas genoemd.

adidas Champions League wedstrijdbal 2020 bestellen

De nieuwe Champions League adidas voetbal 2020 kun je vanaf nu bestellen. Adidas heeft weer verschillende versies van de bal gelanceerd. De officiële wedstrijdbal heeft een prijs van € 139,95, maar er bestaan natuurlijk ook weer verschillende andere en goedkopere versies van de bal. Deze bestel je al vanaf € 24,95. De goedkoopste editie van de bal is de mini bal en deze heeft een prijs van € 12,95. Check in de onderstaande winkels ook verschillende andere officiële wedstrijdballen! 

Bestel de adidas Champions League voetbal altijd in deze winkel! 

of in deze SHOP!

Champions League wedstrijdbal 2020-2021

Champions League voetbal 2020-2021