15 februari 2021

adidas wedstrijdbal Champions League finale Istanbul 2021

Adidas heeft vandaag de Champions League finale 2021 wedstrijdbal officieel gelanceerd. Met deze voetbal wordt niet alleen de finale van de Champions League op 29 mei in het Ataturk Olympisch Stadion gespeeld, maar ook alle wedstrijden in de knock-out fase in aanloop naar de Champions League finale. Deze bal vervangt de officiële Champions League wedstrijdbal 2020-2021. Vorig jaar zou de finale van het prestigieuze toernooi al plaats vinden in Istanbul, maar toen gooide het coronavirus roet in het eten en werd de finale verplaatst naar Lissabon. Ook dit jaar heeft de finale voetbal van adidas weer een speciaal thema. Het zogenaamde Starball design van de Champions League wedstrijdbal bestaat dit jaar namelijk twintig jaar.

Sinds 2000 heeft adidas een contract met de UEFA inzake de rechten van de Champions League. Het Duitse sportmerk verzorgde voor het eerst het design van de officiële Champions League wedstrijdbal voor de halve finale en finale van het toernooi in 2001. Dit was de eerste bal met het iconische design van sterren, gebaseerd op het logo van het toernooi. Sindsdien zijn de sterren nooit verdwenen en dus ook niet op de wedstrijdbal van de komende baanden. Het zogenaamde Starball design staat symbool voor het toernooi en deze nieuwe bal viert de status en de impact van het iconische Starball design. 20 jaar historie is verenigd in één bal! De sterren op de nieuwe Champions League finale voetbal 2021 zijn wit en de tussenliggende vlakken zijn grijs met daarin verschillende graphics verwerkt. Deze graphics staan symbool voor alle speelsteden van de Champions League finales de afgelopen twintig jaar. Deze speelsteden zijn bovendien in een rood vlak verwerkt. Op de voetbal staan in het rood bovendien het adidas logo, het Istanbul 21 logo en het officiële Champions League embleem. Alle adidas voetballen bevatten sinds 2018 dezelfde technologieën en materialen. Ben je hier nog niet bekend mee, lees vooral verder!

De officiële Champions League finale wedstrijdbal heeft opnieuw zes panels met een super goed uitgewerkte en nieuwe vorm. De panels bevatten een speciaal oppervlak voor de perfecte controle, nauwkeurigheid, balvlucht en grip. De binnenbal van de nieuwe adidas Champions League bal is gemaakt van latex. Uiteraard voldoet de bal dan ook aan alle FIFA voorwaarden als het gaat om de omtrek, het gewicht, de wateropname en de mate van stuiteren. Daarnaast heeft het ook een verbeterde buitenlaag om verkeerd glijden te voorkomen. Check hieronder nog meer afbeeldingen van de officiële bal, waarmee vanaf nu door de zestien clubs ijn de knock out fase van het toernooi gespeeld wordt. 

adidas Champions League finale wedstrijdbal bestellen

De nieuwe Champions League finale 2021 wedstrijdbal kun je vanaf nu bestellen in verschillende versies. De officiële wedstrijdbal heeft een prijs van € 139,95, maar goedkopere versies bestel je al vanaf € 14,95. Dit is namelijk de prijs van de mini voetbal en replica ballen bestel je vanaf € 24,95. Check in de ondertaande winkels ook andere adidas wedstrijdballen! 

Bestel deze officiële voetbal direct in in deze SHOP!

of deze winkel!

Wedstrijdbal finale Champions League 2021