Dit is de adidas Champions League finale 2023 wedstrijdbal

Adidas heeft vandaag de Champions League finale voetbal 2023 officieel gepresenteerd! Dit is de officiële wedstrijdbal waarmee gespeeld wordt tijdens de knock-out fase van de Champions League in 2022-2023, welke begint op 14 februari. Deze wedstrijdbal is de opvolger van de officiële Champions League wedstrijdbal 2022-2023 en met deze voetbal wordt ook gespeeld tijdens de Champions League finale, welke op zaterdag 10 juni plaats vindt in Atatürk Olympisch Stadion in Istanbul. Voor het design en de productie van de officiële wedstrijdbal is adidas weer verantwoordelijk. Het Duitse sportmerk is al sinds 2001 de official supplier van de officiële Champions League voetbal.

Het design en het materiaal

De Champions League finale 2023 voetbal heeft weer het kenmerkende sterrenpanel design. Rondom de sterrenpanels bevinden zich blauwe vlakken met daarin verschillende gouden en zilveren symbolen, die betrekking hebben op de stad Istanbul. De gouden symbolen staan symbool voor de rijke historie van de stad en de zilveren symbolen voor de Champions League beker. De verschillende sterren op de brug staan symbool voor de bruggen in Istanbul: de Fatih Sultan Mehmet brug, de 15 July Martyrs brug en de Yavuz Sultan Selim brug. De sterren worden omringd door oranje en blauwe lijnen en op de voetbal staan ook weer verschillende logo's, zoals het adidas performance logo, het UEFA Champions League logo en het speciale League finale logo.

De adidas Istanbul 2023 Champions League finale voetbal heeft de gebruikelijke technische kenmerken.  De officiële Champions League finale wedstrijdbal 2022-2023 bestaat voor 100% uit polyurethaan en heeft opnieuw zes panels met een super goed uitgewerkte en nieuwe vorm. De panels bevatten een speciaal oppervlak voor de perfecte controle, nauwkeurigheid, balvlucht en grip. De binnenbal van de nieuwe adidas Champions League wedstrijdbal is gemaakt van latex. Bovendien heeft de voetbal weer een naadloos verlijmd oppervlak. Uiteraard voldoet de voetbal ook weer alle FIFA voorwaarden als het gaat om de omtrek, het gewicht, de wateropname en de mate van stuiteren. Daarnaast heeft het ook een verbeterde buitenlaag om verkeerd glijden te voorkomen. Check hieronder nog meer afbeeldingen van de officiële adidas Champions League wedstrijdbal 2022-2023, waarmee vanaf februari nu door de zestien clubs in de knock out fase van het toernooi gespeeld wordt. 

adidas Champions League finale wedstrijdbal bestellen

De adidas Champions League finale wedstrijdbal kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. De voetbal waarmee ook echt gespeeld wordt, heeft een prijs van € 150,-. Goedkopere versies van deze voetbal bestel je echter al vanaf € 15,-. Dit is namelijk de prijs van de mini voetbal. De replica ballen (maatje 5) bestel je al vanaf € 23,-. Check ook andere nieuwe adidas voetballen in deze winkels. Directe levering! 

Bestel deze voetbal exclusief in de officiële adidas SHOP

of deze winkel! 

adidas Champions League finale voetbal 2023

adidas Champions League finale voetbal 2023

adidas Champions League finale wedstrijdbal Istanbul 2023

Champions League finale voetbal 2023