Dit is de UEFA Women's Champions League finale voetbal 2023

De finale van de Champions League vrouwenvoetbal 2023 vindt plaats in het Philips Stadion in Eindhoven! Op zaterdag 3 juni 2023 strijden twee clubs om de felgebeerde beker in Eindhoven. Het is voor het eerst dat de eindstrijd van het meest prestigieuze toernooi zich in Nederland afspeelt. Niet alleen de locatie is nieuw, tijdens de Champions League finale spelen de twee finalisten ook met een nieuwe Champions wedstrijdbal. Dit is niet dezelfde wedstrijdbal als waar de mannen mee spelen tijdens de Champions League finale van 2023 in Istanbul. Adidas heeft namelijk speciaal voor de Champions League finale vrouwenvoetbal een wedstrijdbal ontwikkeld, die in het teken staat van speelstad Eindhoven.

De Champions League vrouwenvoetbal 2023 brengt een eerbetoon aan de levendigheid en unieke architectuur van de stad Eindhoven. De voetbal heeft het iconische Champions League sterrenpanel design. De sterrenpanels bevatten een omranding in felle fluorescerende kleuren (geel, blauw en roze en rondom de sterren panels bevinden zich navy blauwe panels met daarin verschillende felle symbolen die betrekking hebben op de stad Eindhoven en de Champions League finale. De navy blauw tint symboliseert het nachtleven van Eindhoven en op de voetbal staan symbolen als het Philips Stadion, het Evoluon, geluidsgolven, sterren en natuurlijk een gloeilamp. De  fluorescerende kleuren op de witte achtergrond benadrukken het contrast tussen de indrukwekkende historie en moderne architectuur van de Brabantse stad en de bloeiende lichtkunstscene, die overal in de stad opduikt. De voetbal bevat ook verschillende logo's, zoals het logo van adidas, het UEFA Women's Champions League logo en het logo van de finale.

De UEFA Women's Champions League finale 2023 wedstrijdbal heeft de volgende functionele kenmerken:

  • De officiële Champions League finale wedstrijdbal 2022-2023 bestaat voor 100% uit polyurethaan
  • Deze voetbal heeft panels met een super goed uitgewerkte en nieuwe vorm. De panels bevatten een speciaal oppervlak voor de perfecte controle, nauwkeurigheid, balvlucht en grip.
  • De binnenbal van de nieuwe adidas Champions League Women's finale 2023 wedstrijdbal is gemaakt van latex. Bovendien heeft de voetbal weer een naadloos verlijmd oppervlak.
  • Deze voetbal voldoent aan alle FIFA voorwaarden als het gaat om de omtrek, het gewicht, de wateropname en de mate van stuiteren. 
  • Om aan de eisen van het moderne voetbal te voldoen, zijn in de officiële wedstrijdbal ook verschillende technologieën verwerkt, waaronder de innovatieve PRISMA oppervlaktestructuur, die de speelsters die beste precisie biedt. De textuur op de buitenkant vna de voetbal en alle UEFA Champions League wedstrijdballen biedt een veilige grip en controle, terwijl de thermisch gebonden naadloze constructie is ontworpen om ultieme prestaties te leveren.

Matthew Davidson, head of Global Brand Marketing bij adidas Football, reageert enthousiast op het design van de voetbal: ''2023 belooft weer een fantastisch voetbaljaar te worden met tal van belangrijke toernooien om naar uit te kijken, waaronder de knock-outfase van de UEFA Women's Champions League 2023. Met deze nieuwe UWCL Pro Ball Eindhoven zijn we erg blij hoe we de iconische culturele architectuur en het artistieke karakter van de stad hebben vertaald. Er is nog een lange weg te gaan voor de teams die uiteindelijk de finale in Eindhoven spelen, dus we hopen dat deze voetbal hen inspireert op de reis ernaartoe.''

Deze nieuwe voetbal kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. De officiële wedstrijdbal heeft een prijs van € 149,95, maar de replica versie bestel je al vanaf € 29,95. In deze winkels check je bovendien tal van andere voetballen. Directe levering! 

Bestel deze voetbal exclusief in de officiële adidas SHOP

of deze winkel! 

UEFA Champions League vrouwen voetbal finale 2023

 Champions League finale voetbal 2023 vrouwen

Champions League finale voetbal 2023 vrouwen