Kledingsponsoren Champions League voetbalshirts 2018-2019

Nu de groepsfase van de Champions League officieel van start is en alle voetbalshirts van de aan het miljardenbal deelnemende clubs bekend zijn, is het tijd in te zoomen op de kledingsponsoren van deze clubs. Zoals ook bij het WK in Rusland het geval was, zwaaien adidas en Nike de scepter. In totaal verzorgen deze twee merken de tenues van 19 van 32 Champions League deelnemers. Aan de hand van de infographic van onze collega’s van de Braziliaanse website Mantosdofutebol.com maakten wij een analyse van alle sportmerken in de Champions League van dit seizoen! Ben je benieuwd welk merk verantwoordelijk is welk voetbalshirt? Check het hieronder.

Adidas & Nike

De ‘’big two’’ adidas en Nike zijn dit seizoen de baas in de Champions League. Nike is de absolute winnaar. Het Amerikaanse sportmerk is van elf clubs kledingsponsor, namelijk van Atletico Madrid, Barcelona, Galatasaray, Inter Milan, Manchester City, AS Monaco, Paris Saint Germain, AS Roma, Shakhtar Donetsk, Tottenham Hotspur en Young Boys. Adidas heeft drie Champions League clubs minder in haar portfolio. Het Duitse sportmerk verzorgt de tenues van Ajax, Bayern München, Benfica, Juventus, Olympique Lyon, Manchester United, Real Madrid en Valencia. Daartegenover staat dat adidas ook official supplier is van de UEFA. Dit betekent dat adidas onder andere verantwoordelijk is voor de kleding van de het scheidsrechterskorps, andere officials rondom de wedstrijden en in het kampioenenbal wordt natuurlijk ook met een adidas voetbal gespeeld.

Umbro

Acht andere sportmerken zijn verantwoordelijk voor de aankleding van dertien clubs. Deze merken volgen dus op gepaste afstand van Nike en adi. Umbro is de verrassende nummer drie in de Champions League. Het merk verzorgt de tenues van PSV, Schalke 04 en CSKA Moskou. Twee van deze clubs hadden vorig jaar nog adidas als kledingsponsor. Vanaf dit seizoen sponsort het van originele Engelse sportmerk Schalke 04 en CSKA Moskou.

Puma

Het lijkt er verder op dat PUMA zich minder en minder aan het focussen is op topclubs. Hoewel het Duitse sportmerk vanaf dit seizoen een aantal grotere clubs heeft weten te strikken, spelen deze clubs geen Champions League. AC Milan en Olympique Marseille spelen dit jaar in de Europa League en Borussia Monchengladbach speelt helemaal geen Europees voetbal. Tijdens het WK had Puma ook slechts drie teams in haar portfolio: Uruguay, Servië en Senegal. Het Duitse sportmerk uit Herzogenaurach is dit seizoen in de Champions League alleen verantwoordelijk voor de tenues van Borussia Dortmund en Viktoria Plzen.

Macron en New Balance

Het Italiaanse sportmerk Macron timmert al jaren aan de weg in Europa. Ook dit seizoen is het merk uit Bologna kledingsponsor van twee Champions League clubs, namelijk Club Brugge en Rode Ster Belgrado. Ook New Balance doet het niet onaardig met twee clubs. Het Amerikaanse sportmerk is namelijk kledingsponsor van Liverpool en FC Porto. Het contract met Liverpool loopt aan het einde van dit seizoen af. Voor New Balance is het zaak om de Champions League finalist van 2018 binnenboord te houden, zodat het in ieder geval nog één grote club in haar portfolio behoudt.

Kappa, Lotto, Under Armour & Capelli

We sluiten af met vier merken, die kledingsponsor zijn van één team. Dit zijn Kappa, Lotto, Under Armour en Capelli. Kappa is sinds het seizoen 2014-2015 kledingsponsor van Napoli en de Italiaanse nummer twee van afgelopen seizoen draagt dit seizoen weer fantastische tenues in de Champions League. Het relatief onbekende merk Capelli is kledingsponsor van Ajax opponent AEK Athene. Capelli is een Amerikaans sportmerk en is pas sinds dit seizoen verantwoordelijk voor de tenues van de Grieken. Lotto, bekend van de Nederlands Elftal en AC Milan shirts van de jaren ’90, verzorgt de tenues van de Duitse club Hoffenheim en Under Armour is de kledingsponsor van Lokomotiv Moskou.

Champions League voetbalshirt bestellen

Alle Champions League voetbalshirts voor 2018-2019 kan je vanaf nu bestellen in de onderstaande online SHOP! Mocht het shirt naar keuze niet beschikbaar is, dan kan je in deze webwinkel altijd andere merchandising van de club bestellen, zoals een goedkoop fan t-shirt, een hoody of een mok! Inclusief de mogelijkheid tot bedrukking! 

Bestel je Champions League voetbalshirt altijd in deze winkel!