Champions League badges op voetbalshirts vanaf 2021-2022

De UEFA heeft voor het seizoen 2021-2022 gloednieuwe Champions League badges gepresenteerd. Dit betreffen de badges die de aan de Champions League deelnemende clubs tijdens het seizoen 2021-2022 op de mouwen van het tenue dragen. Vanaf de play-offs van het toernooi dragen alle clubs de badges op de mouwen. Waar een aantal clubs drie badges op de mouwen droeg, zijn dit vanaf het seizoen 2021-2022 maximaal twee badges op de mouwen. De respect badge wordt ook ingeruild voor een andere badge.

Champions League Starball badge

Alle clubs dragen dit seizoen weer de officiële Champions League Starball badge op de rechtermouw van de tenues. De Starball badge betreft de badge van het logo van het toernooi en aan het design van de badge is vrijwel niets veranderd. De basiskleur van deze badge is zilver met een design van zwarte sterren. Een aantal clubs dragen een andere Champions League Starball badge op de tenues. Dit betreffen de clubs die voorheen de zogenaamde Badge of Honour op het tenue droegen. Vanaf het seizoen 2021-2022 is de badge of honour geschiedenis en wordt deze ingeruild voor de Champions League Starball badge met daarop een getal dat correspondeert met het aantal keer dat een club de Champions League of Europa Cup I gewonnen wordt. Dezelfde regels gelden nog steeds voor het dragen van de Champions League Starball Badge of Honour. Er is overigens nog een club die een andere Champions League Starball badge op het tenue draagt. Dit betreft de Europa League winnaar van het seizoen ervoor. De badge van de Europa League winnaar bevat om een rand om de Starball badge, waarin een verwijzing staat naar het winnen van de Europa League het seizoen ervoor. 

Nieuwe Champions League Starball Badge of Honour

De nieuwe Champions League Starball Badge met cijfer mag gedragen worden wanneer een club vijf of meer keer de Champions League gewonnen heeft of wanneer een club drie keer achter elkaar de Europa Cup I of Champions Leauge gewonnen heeft. Er zijn dus maar een aantal clubs die de Champions League Starball badge met cijfer dragen. De volgende clubs dragen het de Champions League Starball badge met het corresponderende cijfer:

  • Real Madrid: Champions League Starball badge met nummer 13

  • AC Milan: Champions League Starball badge met nummer 7

  • Bayern München: Champions League Starball badge met nummer 6 (zes keer de Champions League gewonnen en drie keer achterelkaar)

  • Liverpool: Champions League Starball badge met nummer 6

  • FC Barcelona: Champions League Starball badge met nummer 5

  • Ajax: Champions League Starball badge met nummer 4 (drie keer achterelkaar de Europa Cup I gewonnen en nog een keer in 1995).

UEFA Foundation badge 

Vanaf het seizoen 2021-2022 dragen de aan de Champions League deelnemende clubs niet meer de respect badge, maar de zogenaamde UEFA Foundation badge. De UEFA Foundation For Children is een speciaal fonds van de Europese voetbalbond, die zich in zet om de kansen van kinderen te vergroten. Daarbij staan waarden als menselijke waardigheid, solidariteit en hoop voorop. De UEFA Foundation for Children badge staat ook niet meer op de linkermouw van het voetbalshirt, maar op de rechtermouw, onder de Champions League Starball badge. De reden hiervan is dat steeds meer clubs een mouwsponsor hebben, welke op de linkermouw van de tenues staat. 

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de officiële Champions League badges , welke vanaf het seizoen 2021-2022 op de tenues van de Champions League clubs gedragen worden. 

Champions League en UEFA Foundation badge bestellen

De nieuwe Champions League badge en UEFA Foundation badge kun je vanaf nu bestellen. Dit kan alleen als set. De verschillende Champions League Starball badges zijn in combinatie met de UEFA Foundation badge beschikbaar. Deze set heeft een prijs van € 19,95. In de onderstaande webshop kun je ook alle Champions League tenues laten bedrukken met deze officiële badges. 

Bestel de officiële badges direct in deze fanshop! 

Champions League Starball + UEFA Foundation Badge

Champions League badge Real Madrid

Champions League badge AC Milan

Champions League badge Liverpool en Bayern München

Champions League badge FC Barcelona

Champions League badge Ajax