1 december 2021

adidas Champions League finale wedstrijdbal 2021-2022

De officiële Champions League finale voetbal 2021-2022 is vandaag door adidas en de UEFA gelanceerd. Met deze zogenaamde ''finale'' wedstrijdbal spelen de 16 clubs die de knock-out fase van de Champions League hebben gehaald in de achtste finales, de kwartfinales, halve finales en de finale van de Champions League in 2022. Dit jaar vindt de Champions League finale op 28 mei 2022 plaats in het Krestovsky Stadium in Sint Petersburg in Rusland. Adidas is opnieuw de official supplier van de Champions League finale voetbal. Sinds 2001 heeft het Duitse sportmerk met de UEFA een samenwerkingsverband inzake de Champions League bal.

De adidas Champions League finale voetbal 2022 is geheel natuurlijk een eerbetoon aan de stad Sint Petersburg en de panels bevatten in verschillende kleuren (vooral blauw, geel en rood) een graphic print van de skyline van de stad. In deze panels zijn ook de letters "ПИТЕР" (Peter) verwerkt. Dit is de onofficiële afgekorte naam van de stad. Tussen de panels met de all-over print bevinden zich weer de iconische Champions League Starball panels. Deze zijn wit met een donkerblauwe uitlijning. Op de bal staan verder in het donkerblauw de logo's van adidas, de Champions League en het Saint Petersburg 22 logo. Het oppervlak van de officiële Champions League finale wedstrijdbal 2022 bevat overigens ook een subtiele print van kleine sterren.

De nieuwe Champions League bal bevat dezelfde kenmerken als de bal waarmee tijdens de groepsfase gespeeld werd, de Champions League voetbal 2021-2022. De bal bevat dus deze kenmerken. De officiële Champions League finale wedstrijdbal 2021-2022 heeft opnieuw zes panels met een super goed uitgewerkte en nieuwe vorm. De panels bevatten een speciaal oppervlak voor de perfecte controle, nauwkeurigheid, balvlucht en grip. De binnenbal van de nieuwe adidas Champions League wedstrijdbal is gemaakt van latex. Uiteraard voldoet de bal dan ook aan alle FIFA voorwaarden als het gaat om de omtrek, het gewicht, de wateropname en de mate van stuiteren. Daarnaast heeft het ook een verbeterde buitenlaag om verkeerd glijden te voorkomen. Check hieronder nog meer afbeeldingen van de officiële adidas Champions League wedstrijdbal 2021-2022, waarmee vanaf februari 2022 door de zestien clubs in de knock out fase van het toernooi gespeeld wordt. 

adidas Champions League finale bal 2021-2022 bestellen

De adidas Champions League finale bal 2021-2022 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. De officiële wedstrijdbal heeft een prijs van € 139,95, maar goedkopere versies bestel je al vanaf € 19,95. De mini versie van de bal heeft zelfs slechts een prijs van € 14,95. In de onderstaande winkels vind je bovendien nog andere officiële ballen van adidas of andere merken. Directe levering! 

Bestel deze officiële voetbal direct in in deze SHOP!

of deze winkel!

 

Champions League finale wedstrijdbal 2021-2022

Champions League bal finale 2022