Officiële Major League Soccer 2024 wedstrijdbal geïnspireerd door voetbalshirts jaren '90

Adidas en de Major League Soccer hebben de officiële Major League Soccer wedstrijdvoetbal 2024 gepresenteerd. Met deze voetbal spelen de dertig Major League Soccer teams de wedstrijden in de competitie gedurende het seizoen 2024. De nieuwe Major League Soccer wedstrijdbal is een knipoog naar het WK van 1994 in de Verenigde Staten, wat dit jaar dertig jaar geleden is. Ook dit jaar is adidas weer verantwoordelijk voor het design en de productie van de officiële MLS wedstrijdbal. Sinds de invoering van de MLS in 1996 hebben de organisatie en adidas een verbintenis.

De adidas Major League Soccer voetbal 2024 is niet zozeer een ode aan het WK van 1994, maar meer naar de periode. Dit was namelijk de periode waarin voetbalshirts gekenmerkt werden door het gebruik van levendige kleuren, gedurfde patronen en innovatieve ontwerpen, waarbij men niet schuwde voor neon en denim! Adidas heeft deze periode vertaalt in een voetbal met levendige prints, geïnspireerd door voetbalshirts van de jaren '90. Deze prints zijn verwerkt in verticale blokken op de panels van de verder overwegend witte voetbal. Alle branding op de voetbal is zwart. De voetbal bevat onder andere de logo's van de MLS en adidas, alsook de handtekening van de commissaris van de Major League Soccer: Don Garber.

De adidas Major League Soccer voebtal 2024 heeft verder dezelfde technische kenmerken als de officiële adidas WK 2022 Al Rihla wedstrijdbal:

  • De twintig panels van de officiële MLS voetbal 2024 hebben de vorm van diamanten. 
  • Deze panels zijn middels een naadloze constructie in elkaar gelijmd en bevatten een speciaal oppervlak voor de perfecte controle, nauwkeurigheid, balvlucht en grip.
  • De binnenbal van de adidas MLS voetbalbal is gemaakt van latex.
  • Deze voetbal bevat ook de adidas SpeedCell technologie. Deze technologie zorgt voor een nog betere vluchtsnelheid en rotatie van de bal om een uitstekende aerodynamica en perfect schot te bereiken.
  • Zoals ale nieuwe adidas voetballen is ook deze voetbal op een duurzame manier geproduceerd. Men heeft bij de productie namelijk alleen inkt en lijm op waterbasis gebruikt. 
  • Uiteraard voldoet de bal dan ook aan alle FIFA voorwaarden als het gaat om de omtrek, het gewicht, de wateropname en de mate van stuiteren. 

De adidas Major League Soccer wedstrijdvoetbal 2024 kun je vanaf nu bestellen. De officiële wedstrijdbal bestel je voor een prijs van € 139,95, maar goedkopere versies al vanaf € 12,95. Check ook andere adidas voetballen in deze winkels. Directe levering gegarandeerd!

Officiële Major League Soccer 2024 wedstrijdbal geïnspireerd door voetbalshirts jaren '90
Officiële Major League Soccer 2024 wedstrijdbal geïnspireerd door voetbalshirts jaren '90
Officiële Major League Soccer 2024 wedstrijdbal geïnspireerd door voetbalshirts jaren '90