Kroatië uitshirt 2022-2023

Het Kroatische voetbalelftal speelt tijdens het WK in Qatar ook in een gloednieuw uitshirt! Het nieuwe Kroatië uitshirt 2022-2023 is vandaag officieel gepresenteerd door de Kroatische voetbalbond en kledingsponsor Nike. In dit nieuwe tenue speelt het team van bondscoach Zlatko Dalić dus de WK 2022 uitwedstrijden, maar ook de andere interlands in de periode 2022-2023. Dit uittenue wordt ook gedragen tijdens de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het EK van 2024. Tijdens het wereldkampioenschap in Qatar speelt Kroatië tegen België, Canada en Marokko in poule F.

Kroatië WK 2022 uitshirt 

Ook dit seizoen is het uitshirt van het Kroatische voetbalelftal weer een knipoog naar het Kroatië thuisshirt. Het uitshirt bevat namelijk ook een print van blokken. Het voetbalshirt is, evenals tijdens het WK van 2018 in Rusland, overwegend donkerblauw en wordt gekenmerkt door de all-over print van lichtblauwe blokken op de mouwen. Deze kleurencombinatie en de golvende lijnen op het tenue zijn een verwijzing naar eb en vloed van de Kroatische Adriatische kust. De fel blauwe blokken lopen ook deels door over de linkerborst en ter hoogte van dit gedeelte bevatten de blokken ook een special effect. Door het gradiënt design rondom de blokken lijkt het net of deze licht geven. Op de linkermouw en op de bovenkant is ook het gradiënt effect verwerkt. Het uittenue van Kroatië heeft verder alle kenmerken van het nieuwe Nike template. Het voetbalshirt bevat een ronde hals met daaronder een ronding. Deze ronding komt ook terug op de achterzijde van het Kroatië uitshirt. Op de rechterborst prijkt de swoosh van Nike in het rood en de andere borst bevat het logo van de Kroatische voetbalbond, de Hrvatski Nogometni Savez (HNS). Het tenue wordt compleet gemaakt door een donkerblauw voetbalbroekje, waarop ook de logo's van Nike en de Kroatische voetbalbond staan. De swoosh van Nike op het Kroatië voetbalbroekje is ook rood. De kousen zijn ook volledig donkerblauw met op het midden een rode swoosh.

Zoals alle Nike voetbalshirts zijn de Kroatië WK 2022 voetbalshirts uitgerust met de nieuwste technologieën. De authentic/match voetbalshirts (de spelersversie) bevatten de Nike Dri Fit ADV technologie en de replica/stadium voetbalshirts de Nike Dri Fit technologie. Beide systemen zijn in de stof van de voetbalshirts (100% polyester) verwerkt en zorgen voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. De authentic/match voetbalshirts hebben een iets andere structuur, bevatten extra ventilatiezones, zijn lichter en vallen iets meer getailleerd.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe Kroatië uitshirt 2022-2023, dat vanaf nu tot begin 2024 gedragen wordt door spelers als Modrić, Perišić, Vida, Kovačić, Brozović, Rebić, Kramarić, Gvardiol en nog meer spelers.

Kroatië uitshirt bestellen

Het Nike Kroatië uitshirt 2022-2023 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL en XXL) is het voetbalshirt € 89,95 en voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164 en 176) is het voetbalshirt € 69,95. De voetbalbroekjes zijn beschikbaar vanaf € 34,95 en de kousen € 17,95. In deze winkels kun je de Kroatië tenues ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt, die de spelers ook op het tenue dragen.