Dit zijn de Kroatië EK 2024 voetbalshirts!

De nieuwe Nike Kroatië Euro 2024 voetbalshirts zijn officieel gepresenteerd door de nationale voetbalbond en kledingsponsor Nike. In deze voetbalshirts speelt het Kroatische voetbalelftal niet alleen de EK 2024 wedstrijden, maar ook de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2026. Tijdens de poulefase van het EK voetbal speelt Kroatië in poule B tegen Spanje, Italië en Albanië. Deze tenues worden bovendien gedragen door het vrouwenvoetbalelftal van Kroatië.

Kroatië thuisshirt 2024-2025

Het Kroatië thuisshirt 2024-2025 geeft een nieuwe draai aan de traditionele rode en witte blokken van de nationale vlag en het voetbalshirt. De blokken op het thuisshirt zijn dit jaar nog groter dan ooit het geval is geweest. Op de witte achtergrond bevinden zich slechts vier grote rode rode blokken. De blokken lopen dit jaar zelfs niet door over de mouwen. Deze zijn namelijk geheel wit. Een ander opvallend detail van het Kroatië EK 2024 voetbalshirt is de kraag. Dit betreft een combinatie tussen een subtiele v-hals en een gevouwen kraag. De binnenkant van de kraag bevat de tekst: ‘’Obitelj’’ (Familie), als symbool van loyaliteit van de Kroaten. Hier prijkt ook een schild met de letters van de voetbalbond (HNS). De logo’s van de voetbalbond en Nike staan op de gebruikelijke plekken. De rechterborst is uitgerust met de swoosh van Nike, terwijl de linkerborst het logo van de voetbalbond (Hrvatski nogometni savez/HNS) bevat. Het Kroatië thuistenue wordt gecompleteerd door een wit voetbalbroekje en witte sokken met een blauwe swoosh.

Kroatië uitshirt 2024-2025

Het Kroatië uitshirt 2024-2025 bevat een design van diagonale donkerblauwe en blauwe blokken, als hommage aan de helden van 1998. Op het WK voetbal in Frankrijk eindigde Kroatië als derde door het Nederlands Elftal in de troostfinale met 2-1 te verslaan. Bij Kroatië maakten destijds spelers als Suker, Boban, Prosinecki en Bilic de dienst uit. In de diagonale blokken op de onderkant Kroatië uitshirt zijn diagonale rode strepen verwerkt, waardoor het voetbalshirt niet alleen in de kleuren van de nationale vlag is, maar ook een dynamische look heeft. Het uitshirt heeft een ronde hals en de logo’s van de voetbalbond en Nike staan op dezelfde plek als op het thuisshirt. Hetzelfde geldt voor het detail aan de binnenkant van de hals. Het Kroatië uittenue wordt gecompleteerd door een donkerblauw voetbalbroekje met aan de zijkanten een brede taping met een rode golf. De sokken zijn volledig blauw.

Kroatië voetbalshirt bestellen

De Nike Kroatië voetbalshirts 2024-2025 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels! Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL, XXL) zijn de voetbalshirts € 99,95 en voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164, 176) € 149,95. De authentic shirts zijn alleen voor volwassenen beschikbaar en zijn € 149,95. Inclusief de mogelijkheid tot officiële bedrukking!

Dit zijn de Kroatië EK 2024 voetbalshirts!
Dit zijn de Kroatië EK 2024 voetbalshirts!