1 september 2020

Kroatië thuisshirt 2020-2021

Het nieuwe Kroatië Euro 2020 thuisshirt is vandaag door Nike, tegelijkertijd met verschillende andere tenues van landenteams officieel gelanceerd.  Dit betreft het tenue waarin het Kroatische voetbalelftal niet alleen speelt tijdens het EK, maar ook in de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2022, inclusief de Nations League wedstrijden in de periode 2020-2021. In de poulefase van het EK neemt Kroatië het in ieder geval op tegen Engeland en Tsjechië. Het tenue keer terug naar het traditionele design! 

Het Kroatië Euro 2020 voetbalshirt

Ook deze jaargang is Nike weer verantwoordelijk voor het design en de productie van de tenues van het Kroatische voetbalelftal. Het Amerikaanse sportmerk is sinds 2000 kledingsponsor van ''Vatreni.'' Nike en de Kroatische bond hebben nog een contract tot 2026. Het voetbal in Kroatië staat voor trots, passie, talent en natuurlijk de opvallende ruiten van het voetbalshirt. Deze elementen zijn verenigd in het nieuwe Kroatië voetbalshirt voor de periode 2020-2021. De body van het nieuwe tenue van Kroatië wordt gekenmerkt door het checkerboard design. Het voetbalshirt bevat namelijk opnieuw een design van grote, rode en witte blokken. Wel is het design van de mouwen veranderd. Waar deze bij het Kroatië WK 2018 voetbalshirt geheel rood waren, zijn deze nu een combinatie van wit en rood. De bovenkant van de mouwen zijn wit en de onderkant van de mouwen bevatten een groot, rood vlak. Een ander kenmerk van het Kroatië EK 2020 voetbalshirt is de band aan de zijkanten van het tenue. Deze band heeft Nike ook aangebracht op de Nederlands Elftal EK 2020 voetbalshirts en heeft de vorm van een bliksemschicht. Op het tenue van Kroatië is deze band blauw. Verder is het shirt voorzien van een ronde hals met een klein v-design daaronder. De swoosh van Nike op de rechterborst is blauw en de linkerborst is uitgerust met het embleem van de Kroatische voetbalbond, de Hrvatski Nogometni Savez (HNS). De achterkant van het tenue bevat overigens alleen aan de onderkant de rode en witte blokken. Verder is de achterkant geheel wit en dit is gedaan om plaats te maken voor de namen en nummers van de spelers. De binnenkant van de hals bevat nog een detail. Hier staat de leus van het nationale elftal (HRVATSKA VATRENI) met daarbij ook weer een klein schaakbord design. Op de mouwen bevindt zich een flitsende print van golven.  Het nieuwe thuistenue wordt dit seizoen compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje en rode kousen, waarop ook uitingen van de voetbalbond en Nike te vinden zijn. 

De nieuwe tenues van het Kroatische voetbalelftal zijn ook weer voorzien van de nieuwste technologieën. De authentic voetbalshirts bevatten de Nike Vaporknit technologie en de replica tenues zijn uitgerust met de Dri Fit technologie van het Amerikaanse sportmerk. Beide technologieën zorgen voor de perfecte afvoer van vocht en voor ventilatie. De Vapor Match tenues vallen strakker en zijn daarnaast wat lichter. Last but not least hebben we nog een reactie van VP Nike Football Apparel, Scott Munson: ''Door de kracht van de Kroatische identiteit is het Kroatië tenue altijd een mooie uitdaging voor ons. Het Kroatië thuisshirt keer terug naar de heritage en het uitshirt is een gave interpretatie van het iconische Kroatische design.'' Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe tenue, dat vanaf nu gedragen wordt door spelers als Modric, Rakitic, Vida, Perisic, Lovren, Rebic en andere sterspelers of check het Kroatië uitshirt. 

Kroatië voetbalshirt bestellen

Het nieuwe Kroatië Euro 2020 tenue kun je dus vanaf nu  bestellen. De prijs van het tenue is voor volwassenen € 89,95 (maten XS, S, M, L, XL en XXL) en voor kinderen € 69,95 (maten 128, 140, 152, 164, 176 en XS). Het Vapor Match voetbalshirt is alleen voor volwassenen beschikbaar en heeft een prijs van € 139,95. De broekjes bestel je vanaf € 34,95 en de kousen zijn € 17,95. In de onderstaande winkel vind je ook nog oudere Kroatië tenues of goedkope fan t-shirts en hoodies. Inclusief de mogelijkheid tot bedrukking! Directe levering.

Bestel je Kroatië voetbalshirt altijd in de officiële Kroatië fanshop (inclusief officiële bedrukking en goedkope t-shirts) 

of deze SHOP! 

Kroatië thuisshirt 2020-2021

Kroatië thuisshirt 2020-2021

Kroatië voetbalshirt 2020-2021