1 september 2020

Kroatië uitshirt 2020-2021

Naast een nieuw thuisshirt draagt het Kroatische voetbalelftal ook een nieuw uitshirt tijdens Euro 2020 en de andere interlands in 2020-2021. Dit nieuwe voetbalshirt is vandaag  door Nike en de Kroatische voetbalbond officieel gelanceerd, samen met vele andere tenues van landenteams.  Het nieuwe uitshirt wordt door Kroatië bovendien gedragen tijdens de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2022. Dit betekent dat het keurkorps van bondscoach Zlatko Dalić dit uittenue ook draagt in de Nations League wedstrijden in de periode 2020-2021.

Het zwarte Kroatië uit shirt en tenue 2020-2021

Het Kroatië uitshirt heeft altijd een wat moderner design dan het thuisshirt van het land en dat is ook dit jaar het geval. Het Kroatië uitshirt is dit jaar een combinatie van zwart en grijs en heeft evenals het thuisshirt het zogenaamde ''schaakbord'' design. De vakken op het uitshirt zijn echter kleiner dan op het thuisshirt. Bovendien hebben deze vakjes naar het midden een groter oppervlak en vormen deze een speciale print. Een ander kenmerk van het nieuwe tenue is de rode band aan de zijkanten van het tenue. Deze band heeft de vorm van een bliksemschicht en is onderdeel van een nieuw template van Nike. De band is op beide zijkanten van het tenue aanwezig. De rechterborst van het voetbalshirt is uitgerust met een rode swoosh van Nike en de linkerborst bevat het embleem van de Kroatische voetbalbond, de Hrvatski Nogometni Savez (HNS). Het tenue bevat dit jaar bovendien een V-hals. De binnenkant van de hals is uitgerust met een speciale print. Hier prijkt namelijk de leus van het nationale elftal (HRVATSKA VATRENI) met een print van het schild uit de vlag van het land. Ook dit schild wordt gekenmerkt door het schaakbord design.

Het Kroatië uittenue wordt dit jaar gecompleteerd door een zwart voetbalbroekje met aan de zijkanten een diagonale, rode band. Op de broekjes staan ook de logo's van de bond en Nike. De kousen van het Kroatië Euro 2020 uittenue zijn ook zwart met aan de bovenkant een rode band en de letters van de Kroatische voetbalbond. Ook dit jaar zijn er weer twee verschillende versies van het uittenue. De spelers dragen het zogenaamde Vapor Match tenue. Dit tenue is uitgerust met de Vaporknit technologie van Nike. Dit tenue is vrij licht en valt strakker om het lichaam dan het replica tenue. Het replica voetbalshirt is uitgerust met de Nike Dri Fit technologie, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer.  

Kroatië captain Luka Modric reageert in ieder geval enthousiast op het design van de nieuwe tenues: ''Het thuisshirt heeft een klassiek design met een moderne twist. De blokken op het thuistenue doen me denken aan de Kroatië tenues van vroeger. Het uitshirt ziet er ook fantastisch en vernieuwend uit.'' Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe Kroatië uittenue, dat vanaf eind deze maand gedragen wordt door spelers als Modric, Rakitic, Vida, Perisic, Lovren, Rebic, Kovacic, Vrsaljko en andere sterspelers.

Kroatië uitshirt Euro 2020 bestellen

Het zwarte Kroatië uitshirt 2020-2021 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. De prijs van het tenue is € 89,95 voor volwassenen (maten S, M, L, XL en XXL) en voor kinderen € 69,95 (maten 128, 140, 152, 164 en 176). De voetbalbroekjes zijn € 34,95 en de kousen € 17,95. De Vapor Match shirts zijn alleen voor volwassenen beschikbaar en zijn € 139,95. Inclusief de mogelijkheid tot officiële bedrukking!

Bestel je Kroatië uitshirt direct in de officiële Kroatië fanshop (inclusief officiële bedrukking en goedkope t-shirts) 

of deze SHOP! 

Kroatië uitshirt 2020-2021