Het Kroatië trainingsjack van 1992

Nadat COPA Football gisteren al een super gave retro collectie van Sampdoria lanceerde, heeft het vintage sportmerk opnieuw een item toegevoegd aan haar collectie. Het Kroatië trainingsjack van het trainingspak van 1992 is door het Nederlandse merk namelijk opnieuw uitgebracht. Alles rondom het Kroatische elftal is sinds de zomer van 2018 populair. Onder aanvoering van een fantastische Modric behaalde het Kroatische elftal de finale van het WK in Rusland, waarin het uiteindelijk verloor van Frankrijk.

Kroatië retro trainingsjack 1992 COPA

Met het trainingsjack is de zogenaamde ''1992'' collectie van Kroatië compleet. Eerder bracht COPA namelijk al het voetbalshirt van 1992 uit. Waarom 1992? Dit was het jaar waarin het nationale elftal van Kroatië haar eerste officiële interlands speelde. In 1992 werd het land officieel erkend door de FIFA en in 1993 door de UEFA. Dit was net te laat om mee te doen aan de kwalificatie voor het WK van 1994 in de Verenigde Staten. Wel plaatste het land zich direct voor het EK van 1996. In de beginjaren van het nationale elftal van Kroatië was het Italiaanse sportmerk Lotto nog kledingsponsor van de voetbalbond en daarmee ook de vertegenwoordigende elftallen. Op het nieuwe trainingsjack van COPA ontbreekt het logo van Lotto. Verder ziet het trainingsjack er hetzelfde uit als het trainingspak van de jaren '90. Dit jack is geheel in de stijl van de kleuren van de vlag. Het COPA Kroatië trainingsjack is overwegend rood en bevat verschillende blauwe details. De band aan de onderkant van het voetbalshirt is blauw en hetzelfde geldt voor de hoge kraag en de bies aan de onderkant van de mouwen. Het trainingsjack van het Kroatische voetbalelftal is daarnaast uitgerust met een witte rits en bevat aan de zijkanten twee zakken. De linker borst bevat een vierkante badge met daarin een vintage logo van de Kroatische voetbalbond, de Hrvatski Nogometni Savez (HNS). De achterkant van het trainingsjack bevat de naam van het land: HRVATSKA. Het jack bestaat voor 50% uit polyester en 50% uit katoen.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het trainingsjack dat in de jaren '90 onder andere gedragen werd door spelers als Robert Jarni, Robert Prosinecki, Davor Suker, Zovnimir Boban, Slaven Bilic, Alen Boksic, Dario Simic en nog meer sterspelers.

Kroatië trainingsjack 1992 bestellen

Het nieuwe Kroatië trainingsjack van COPA kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande webshop. Het jack is beschikbaar in de maten S, M, L, XL en XXL en heeft een prijs van € 79,95. Het jack wordt geleverd in een luxe cadeaubox! Check ook het overzicht met beschikbare Kroatië producten hiernaast of hieronder. Directe levering en gratis verzending! 

Bestel het jack exclusief in deze SHOP!