Sampdoria retro voetbalshirts en trainingsjack

COPA Football heeft weer een Italiaanse club aan zich weten te binden! Na Juventus en Inter Milan heeft het Nederlandse retro merk ook een contract getekend met Serie A club Sampdoria. COPA heeft ook direct een nieuwe retro collectie uitgebracht, bestaande uit retro shirts, een retro trainingsjack, een baby shirt en verschillende t-shirts. De pareltjes uit die collectie mogen we natuurlijk niet onbesproken laten.

Wil je direct een shirt of jack uit deze Sampdoria retro collectie bestellen? Doe dat exclusief in deze winkel!

 

Sampdoria voetbalshirts 1991-1992

De voetbalshirts van het seizoen 1991-1992 mogen natuurlijk niet ontbreken in de nieuwste collectie. In 1991 werd de club namelijk voor de eerste en tot nu toe enige keer in de geschiedenis kampioen van Italië en plaatste het zich voor de Europa Cup I. ''I Blucerchiati'' gooide direct hoge ogen. In de voorrondes van het kampioenenbal versloeg de club van toenmalig trainer Boskov Rosenborg en de Hongaarse club Kispeti Honvéd FC & ook in een poule met Rode Ster Belgrado, Anderlecht en Panathinaikos eindigden de Italianen op de eerste plaats, waardoor de finale bereikt werd. In het Wembley Stadium in Londen nam ''Samp'' het op tegen Barcelona. De Italianen hielden knap stand tegen het Barcelona van Johan Cruijff. Een verlenging moest uiteindelijk uitkomst bieden. Het verhaal is vrijwel bij iedereen bekend. In de 111de minuut besliste Ronald Koeman de wedstrijd middels een vrije trap en won Barcelona de Europa Cup I. Het sterrenensemble van Sampdoria herbergde spelers als Vialli, Lombardo, Vierchowod en Pagliacu. COPA heeft de shirts van deze periode gekopieerd. In 1991-1992 was Asics nog kledingsponsor van de club. Dit logo ontbreekt wel op de retro shirts. Het thuisshirt van dit jaar was geheel blauw met de iconische witte, rode en zwarte baan over het midden. Hier bevindt zich ook het St. George kruis en op de linker borst prijkt de Scudetto badge. Deze badge mocht Sampdoria gedurende het seizoen 1991-1992 dragen, omdat het in 1991 Italiaans kampioen was. De linkermouw bevat het embleem van de club en op de borst staat ook de hoofdsponsor van de periode: ERG. Het tenue wordt verder afgemaakt door een open hals met gevouwen kraag. Het uitshirt van 1991-1992 was overwegend wit met dezelfde kenmerken als het thuisshirt. Deze nieuwe retro shirts scoor je exclusief in deze winkel!

Sampdoria voetbalshirts jaren '50, '60 en '70

De nieuwe COPA Football Sampdoria retro collectie bevat ook andere legendarische vintage voetbalshirts uit de jaren '80, '70 en '50. Deze shirts hebben hebben vrijwel hetzelfde design, maar dan met een andere kraag. Alle shirts zijn overwegend blauw met de rode, zwarte en twee witte strepen over de borst. Deze strepen zijn gebaseerd op de clubkleuren van twee clubs waaruit Sampdoria is ontstaan: Sampierdarenese en Andrea Doria. Sampierdarenese droeg een rood/zwart voetbalshirt en Andrea Doria een wit/blauw shirt. De retro voetbalshirts bevatten het St. George kruis op het midden van de borst. Dit kruis is geïnspireerd door de kruis uit de vlag van de stad Genua, de thuisstad van Sampdoria.

Sampdoria retro trainingsjack jaren '80

De nieuwe Sampdoria X Copa Football retro collectie bevat ook nog een speciaal retro trainingsjack. Dit jack hoort bij het trainingspak dat Sampdoria droeg in de jaren '80 en met name in het seizoen 1979-1980. Dit seizoen eindigde Sampdoria op een zevende plek in de Serie B. In 1982 promoveerde de club uit Genua uiteindelijk naar de Serie A. Het jack is natuurlijk ook weer geheel in stijl van de clubkleuren. Het trainingsjack van ''Samp'' is namelijk geheel blauw met een witte taping over de mouwen. De onderkant en kraag van het jack bevatten de iconische banen van de club en deze zijn ook weer te vinden in de bies aan de onderkant van de mouwen. De linkerborst bevat in een stijlvol lettertype de naam van de club. U(nione) C(alcio) Sampdoria.

De nieuwe Sampdoria collectie bevat verder nog een gaaf t-shirt en baby shirt. Alle items uit deze collectie kun je laten bedrukken met een eigen naam en nummer en scoor je exclusief in de onderstaande SHOP. De prijs van alle retro shirts is € 59,95, het jack is € 79,95 en het t-shirt is € 39,95. Directe levering gegarandeerd!

Bestel de retro collectie in DEZE SHOP!