Kroatië thuisshirt 2022-2023

De Kroatische voetbalbond en kledingsponsor Nike hebben vandaag het nieuwe Kroatië thuisshirt 2022-2023 gepresenteerd! In dit tenue speelt het team van bondscoach Zlatko Dalic de WK 2022 thuiswedstrijden en de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het EK van 2024 in de periode 2022-2023. Tijdens het WK in Qatar speelt het Kroatische voetbalelftal in poule F tegen België, Canada en Marokko. Ook dit jaar is Nike weer verantwoordelijk voor het design en de productie van de Kroatië voetbalshirts. Het Amerikaanse sportmerk is sinds 2000 kledingsponsor van ''Vatreni'' en het contract met de Kroatische voetbalbond loopt nog tot medio 2026.

Kroatië WK 2022 voetbalshirt

Het Kroatië thuisshirt 2022-2023 bevat natuurlijk weer het schaakbord design, verwijzend naar de nationale trots van het land. Inmiddels is het al een aantal jaar de traditie dat Nike een beetje met de blokken op het Kroatië voetbalshirt ''speelt''. Dit jaar zijn de rode vlakken namelijk willekeurig op het tenue verspreid. De body van het Kroatië thuistenue is wit en vooral ter hoogte van de zijkanten en op de onderkant van het voetbalshirt bevinden zich rode blokken. Op de mouwen zijn de rode en witte blokken wel ''netjes'' afgewisseld. Dat het bovenste gedeelte van het tenue weinig rode blokken bevat, heeft alles te maken met de plaatsing van de logo's van Nike en de Kroatische voetbalbond, de Hrvatski nogometni savez (HNS). Deze logo's staan centraal op de borst. Het logo van de voetbalbond staat boven de blauwe swoosh van Nike. Onder de swoosh staan de borstnummers van de spelers. Om deze reden is het gedeelte onder deze logo's ook wit. Het Kroatië thuistenue heeft verder alle kenmerken van het nieuwe template van Nike. Het voetbalshirt bevat een ronde hals met daaronder een ronding. Door deze ronding is er een duidelijk verschil tussen het design van de mouwen en het design van de body van het voetbalshirt. De duidelijke lijnen op het tenue symboliseren de belangrijkste waarden van Kroatische families: passie en traditie. De achterzijde van het tenue is overwegend wit. Alleen de onderzijde van de achterkant van het tenue bevat rode en witte blokken. In het witte gedeelte staan de rugnummers en de namen van de spelers. De mouwen bevatten aan de onderzijde ook een witte band en de onderkant van de zijkanten van het Kroatië thuisshirt bevatten een kleine opening. Het Kroatië thuistenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje, waarop ook de logo's van de voetbalbond en Nike staan. De kousen van het Kroatië tenue zijn wit en bevatten op het midden een blauwe swoosh en de letters van de voetbalbond: HNS. 

Zoals alle tenues van Nike zijn de Kroatië tenues uitgerust met de nieuwste performance technologieën van Nike. De authentic/match voetbalshirts (de spelersversie) bevatten de Nike Dri Fit ADV technologie en de replica voetbalshirts de Nike Dri Fit technologie. Beide systemen zijn in de stof van de tenues (100% polyester) verwerkt en zorgen voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. De authentic voetbalshirts hebben een iets andere structuur en bevatten meerdere ventilatiezones. Bovendien vallen deze voetbalshirts meer getailleerd en zijn deze iets lichter. De voetbalshirts zijn geproduceerd van gerecycled polyester, afkomstig van plastic waterflessen.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe Kroatië thuisshirt 2022-2023, welke vanaf nu tot begin 2024 gedragen wordt door spelers als Modric, Perisic, Vida, Kovavic, Brozovic, Orsic, Rebic, Kramaric, Gvardiol en andere spelers of check het Kroatië uitshirt 2022-2023

Kroatië voetbalshirt bestellen

Het Kroatië WK 2022 voetbalshirt kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL en XXL) is het match voetbalshirt € 139,95 en de replica versie € 89,95. Voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164 en 176) is het voetbalshirt € 69,95. De voetbalbroekjes bestel je vanaf € 34,95 en de kousen zijn € 17,95. In deze winkels vind je ook andere Kroatië merchandising en nieuwe trainingskleding!