1 september 2020

Kroatië anthem trainingsjack 2020-2021

Voordat de interlands beginnen wordt er traditioneel een volkslied afgespeeld. Bij de interlands van het Kroatische voetbalelftal is dat het ''Lijepa naša domovino''('Ons mooie vaderland'). Tijdens de opkomst op het veld en het afspelen van het volkslied dragen de spelers van Kroatië een speciaal trainingsjack, het zogenaamde anthem trainingsjack van Nike. Ook voor Euro 2020 hebben Nike en de Kroatische voetbalbond weer een nieuw anthem jack gelanceerd.

Het design van Kroatië EK 2020 trainingsjack

Het Kroatië anthem trainingsjack 2020-2021 wordt ook gedragen in de voorbereiding op de kwalificatie- en oefeninterlands ter voorbereiding op het WK van 2022, inclusief de Nations League wedstrijden. De anthem jacks zijn altijd in stijl van de kleuren van het thuisshirt of uitshirt. Het Kroatië trainingsjack is dit jaar in stijl van het Kroatië EK 2020 thuisshirt. Het anthem jack is namelijk geheel rood en wordt gekenmerkt door de brede band net onder de borst. Deze band heeft het zogenaamde schaakbord design van het thuisshirt van het land. Opvallend is dat de vakjes in deze band verschillende oppervlaktes hebben. De bovenkant van de band bevat met name kleine vakjes, inclusief twee vlakken met daarin nog kleinere rode en witte vakken. Verder bestaat de band uit wat grotere vlakken. Deze vlakken zijn weer iconisch voor het design van het nieuwste voetbalshirt. Verder heeft het Kroatië voetbalshirt de gebruikelijke kenmerken. Het trainingsjack is voorzien van een hoge hals met een doorlopende rits. De zijkanten van het jack bevatten zakken en de mouwen betreffen raglanmouwen. Een kenmerk van deze mouwen is dat deze strak om de armen en schouders vallen. De swoosh van Nike staat in het wit op de rechterborst. Het Amerikaanse sportmerk is dit jaar alweer twintig jaar kledingsponsor van de vertegenwoordigende elftallen van het land. De andere borst bevat het embleem van de voetbalbond, de Hrvatski Nogometni Savez (HNS).

Dit trainingsjack is overigens perfect te combineren met de donkerblauwe trainingsbroek van het Kroatië EK 2020 trainingspak. De nieuwe trainingskleding wordt door het Kroatische voetbalelftal gedragen vanaf maart 2020 tot eind 2021.

Kroatië trainingsjack bestellen

Het Kroatië anthem trainingsjack van Nike kun je vanaf deze maand bestellen in de onderstaande winkels. De prijs van het trainingsjack is € 79,95 en dit jack is beschikbaar in de maten S, M, L, XL en XXL. Check ook andere Kroatië producten in deze shops!

Bestel je Kroatië trainingsjack altijd in deze WINKEL 

of in deze WINKEL! 

Kroatië anthem trainingsjack 2020-2021

Kroatië trainingsjack EK 2020