Kroatië thuisshirt 2018-2019

Het nieuwe voetbalshirt van het Kroatische voetbalelftal is vandaag officieel uitgebracht door de voetbalbond van het land en kledingsponsor Nike! In dit thuisshirt speelt het nationale elftal van Kroatië de WK 2018 thuiswedstrijden en de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op Euro 2020 (inclusief de UEFA Nations Cup wedstrijden gedurende 2018-2019. Tijdens het WK in Rusland neemt Kroatië het in de poulefase op tegen Argentinië, Ijsland en Nigeria in poule D. Ook deze jaargang is Nike weer verantwoordelijk voor het design van het nieuwe shirt. Deze functie vervult het merk namelijk sinds 1990 en beide partijen hebben in ieder geval nog een contract tot 2026. Benieuwd naar de details van het nieuwe thuisshirt? Check het hieronder!

Kroatië WK 2018 thuis shirt en tenue

Het nieuwe Kroatië WK 2018 voetbalshirt wordt zoals altijd gekenmerkt door het design van rode en witte blokken over de romp van het shirt. Dit design wordt ook wel de zogenaamde ''checkerboard'' (schaakbord) print genoemd. Dit design is geïnspireerd door het wapen (de coat of arms) uit de vlag van het land. Deze blokken bevatten dit seizoen een speciaal tintje. De omranding van de blokken betreffen namelijk een soort kartelrandjes, waardoor het shirt direct snelheid uitstraalt. Nieuw aan de blokken op het shirt is bovendien dat deze wat groter zijn. Dit staat symbool voor de intense trots die het relatief jonge elftal uitstraalt. Nike designer Hoppins zegt hier het volgende over: ''De grote blokken op het nieuwe Kroatië shirt zijn een statement. Het straalt dapperheid en schoonheid uit. De grote blokken zijn confronterend en daarmee stralen ze de trots van het nationale elftal elftal uit.'' 

De blokken lopen niet door tot over de mouwen. De mouwen zijn namelijk geheel rood. Wel bevatten de mouwen een andere graphic print. Hier bevinden zich namelijk flitsende, horizontale streepjes in een iets andere tint rood. Kenmerkend aan het nieuwe Nike Aeroswift template is de hals van het shirt. Deze loopt namelijk diagonaal naar een rechte hals. De achterkant van de bovenkant van het shirt is overigens rood en verder is de achterkant van het nieuwe Kroatië tenue geheel wit. Op de rechter borst van het shirt prijkt de swoosh van Nike in het blauw en de andere borst bevat het logo van de Kroatische voetbalbond Hrvatski Nogometni Savez (HNS). De achterkant van het nieuwe Kroatie shirt bevat een speciale strip, welke symbool staat voor de vlag van het land. 

Het nieuwe Kroatië thuistenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje, waarop ook de logo's van Nike en de voetbalbond staan. De voetbalbroekjes van het Kroatische elftal bevatten daarnaast een nieuwe feature. De zijkanten van het broekje bevatten geen naden meer, waardoor de spelers nog vrijer kunnen bewegen en nog minder hinder ondervinden van het short. De zigzag print, die we kennen van de mouwen van het tenue, komt ook weer terug aan de zijkanten van de shorts. De kousen van het nieuwe thuistenue van het Kroatische elftal zijn geheel wit en bevatten de swoosh van Nike. Zoals alle tenues van Nike zijn ook de tenues van het Kroatische voetbalelftal uitgerust met de Nike Dri Fit technologie, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. 

Het land debuteert in dit shirt in de oefenwedstrijd tegen Peru op 23 maart 2018 of tegen Mexico op 28 maart 2018. Vanaf dan zien we sterren als Modric, Rakitic, Mandzukic, Perisic, Kovacic, Pjaca, Colruka, Kalinic en andere sterren in dit nieuwe trikot. Check ook het nieuwe Kroatie uitshirt voor 2018-2019. 

Kroatië WK 2018 shirt bestellen

Het nieuwe Kroatië tenue kan je vanaf nu bestellen in de onderstaande online webshops. De prijs van het tenue is voor volwassenen € 85,- en voor kinderen € 70,-. De shirts kan je bestellen in de maten 128, 140, 152, 164, 176, S, M, L, XL en XXL. Dit geldt ook de broekjes en kousen, welke respectievelijk een prijs van € 35,- en € 18,- hebben. In de onderstaande winkels kan je het tenue van Kroatië laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Wil je goedkopere producten van het land bestellen? Check dan ook het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder. Directe levering gegarandeerd!

Bestel het nieuwe Kroatië tenue altijd in deze winkel!