22 maart 2018

Kroatië uitshirt 2018-2019

De nieuwe Kroatie WK 2018 voetbalshirts bekend. Vandaag lanceerden Nike en de voetbalbond van het land niet alleen het nieuwe thuisshirt, ook het uitshirt werd bekend. In dit voetbalshirt speelt het Kroatische voetbalelftal niet alleen tijdens het WK 2018, maar ook tijdens de thuiswedstrijden in de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op Euro 2020. Het nieuwe uittenue wordt ook gedragen tijdens het nieuwe toernooi voor landenteams, De UEFA Nations Cup. Maar eerst is het WK aan de beurt. Tijdens het WK in Rusland is Kroatië ingedeeld in poule D. Samen met Argentinië, IJsland en Nigeria gaat Kroatië strijden voor een plek in de knock-out fase van het Wereldkampioenschap. Nike is ook deze jaargang verantwoordelijk voor het design van het tenue van Kroatië. Al sinds 1990 staat de bekende swoosh op het shirt van de Kroaten en dit blijft ook zeker het geval tot 2026. Nieuwsgierig naar het nieuwe uitshirt van Kroatië voor het WK? Check de details hieronder!

Kroatië WK 2018 uit shirt en tenue.

Net zoals bij het thuisshirt is het uitshirt ook gebaseerd op het wapen (de coat of arms) uit de vlag van het land. Dit wapen staat bekend om rode en witte blokken, ze zogenaamde ''checkerboard print'' (het schaakbordpatroon)  Bij dit shirt lopen er ook blokken over de romp van het shirt, maar in tegenstelling tot het thuisshirt zijn deze blokken bij het uitshirt zwart en navy blauw van kleur. Het shirt heeft hetzelfde template als het nieuwe thuisshirt van Kroatië.  Dit betekent dat ook de kartelrandjes aan de omranding van de blokken terug komen bij het uitshirt. Deze blokken zijn wel twee keer groter dan op voorgaande voetbalshirts van het nationale elftal. Deze grote blokken staan symbool voor de durf en trots, die het relatief jonge elftal van bondscoach Dalic momenteel tentoon spreiden. 

Op de mouwen van het shirt bevindt zich een horizontaal zigzag patroon. Dit patroon geeft extra snelheid mee aan het ontwerp. Het shirt is afgeleid van het Nike Aeroswift template. Kenmerkend aan dit template is de hals van het shirt. Wanneer je goed kijkt valt op dat de kraag van het shirt diagonaal loopt, maar uiteindelijk recht wordt. De achterkant van het nieuwe uitshirt is zwart. De bovenkant van de achterkant van het tenue van het Kroatische voetbalelftal is daarnaast uigerust met een extra strip. Op de rechterkant van de borst staat het bekende swoosh logo van het Amerikaanse sportmerk. De linkerkant van de borst bevat het logo van de Kroatische voetbalbond. Deze bond staat beter bekend als de HNS (Hrvatski Nogometni Savez). 

Het nieuwe Kroatie uittenue wordt dit jaar compleet gemaakt door een zwart voetbalbroekje. Dit broekje bevat aan de zijkanten hetzelfde zigzag patroon als op de mouwen aanwezig is. De broekjes bevatten dit jaar geen naden aan de zijkanten. Hierdoor hebben de spelers nog minder hinder van de broekjes en kunnen ze zich nog vrijer bewegen in het tenue. Op de shorts staan ook weer het logo van Nike en het embleem van de HNS. De voetbalkousen van Kroatie zijn geheel zwart. Ook deze tenues zijn weer uitgerust met de Nike Dri Fit technologie, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de sterren van het nationale elftal optimaal kunnen presteren. 

Vanaf nu schitteren sterren als Modric, Rakitic, Mandzukic, Kalinic, Perisic en hun teamgenoten in dit shirt. Deze sterren zijn voor het eerst te zien in deze tenues in een van de oefenwedstrijden tegen Peru of Mexico in maart 2018. Deze tenues worden tot en met februari 2020 gedragen. Check ook het nieuwe Kroatië WK 2018 thuisshirt. 

Kroatië WK 2018 shirt bestellen.

Vanaf nu is het mogelijk om het WK shirt van Kroatië te bestellen in onderstaande webshop. De prijs van het tenue is voor volwassenen € 85,- en voor kinderen is het shirt iets goedkoper namelijk € 70,-. De shirts kan je bestellen in de maten 128, 140, 152, 164, 176, S, M, L, XL, XXL. De broekjes en de kousen zijn in dezelfde maten te bestellen voor een prijs van € 35,- voor een broek en € 18,- voor de kousen. In de onderstaande winkel heb je ook de mogelijkheid om het shirt te laten bedrukken met je eigen naam en rugnummer! Directe levering!

Bestel het nieuwe Kroatië tenue in DEZE WINKEL