België uitshirt 2022-2023

De Rode Duivels spelen tijdens het WK in Qatar in een opvallend uitshirt! Het nieuwe België uitshirt 2022-2023 werd vandaag door adidas en de Belgische voetbalbond namelijk officieel gepresenteerd. Dit gebeurde tegelijkertijd met de lancering van het nieuwe thuisshirt. In dit nieuwe tenue speelt het team van bondscoach Roberto Martínez niet alleen de WK 2022 uitwedstrijden, maar ook de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het EK van 2024, alsook de Nations League wedstrijden. Het nieuwe tenue wordt ook gedragen door het Belgisch vrouwenvoetbalelftal en alle jeugdelftallen. Adidas is sinds medio 2014 de kledingsponsor van de Rode Duivels.

Wit België uitshirt 2022-2023 | The Reflection of Love

Het België uitshirt 2022-2023 heeft hetzelfde thema als Tomorrowland dit jaar: The Reflection of Love. Adidas en de KBVB lanceerden eerder al een speciale Tomorrowland X Love collectie en dit thema is dus nu ook doorgevoerd in het nieuwe uittenue. Het België uitshirt is overwegend wit, als verwijzing naar verschillende legendarische uitshirts die het nationale elftal in het verleden gedragen heeft. Daarnaast bevat het België uitshirt verschillende kleurige details. De kleuren zijn geïnspireerd door het beroemde vuurwerk van Tomorrowland, dat iedere zomer plaats vindt in Boom (Vlaanderen). Bovendien zijn de kleuren een verwijzing naar gedeelde waarden op vlak van diversiteit, gelijkheid en inclusiviteit.

De band aan de onderkant van het voetbalshirt bevat een graphic met daarin deze opvallende kleurencombinatie: rood/geel/blauw/oranje/roze. Deze kleurencombinatie komt ook weer terug in de band aan de zijkanten en achterkant van de overlappende V-hals en aan de binnenkant van de hals. Ook de baan op de zijkanten van België uittenue en de aan de onderkant hebben deze kleuren. De kleuren zijn zelfs doorgevoerd in de logo's van adidas en de Belgische bond. De rechterborst bevat het nieuwe adidas performance logo. Het nieuwe adidas logo bevat niet langer meer het woordmerk van het Duitse sportmerk, maar alleen de drie iconische diagonale blokken. Dit logo wordt daarom ook wel het 3BAR logo genoemd. De linkerborst bevat het logo van de KBVB (Koninklijke Belgische Voetbalbond / Belgian Football Association). Dit betreft een siliconen badge. In de nek op de achterzijde van het tenue is nog een detail verwerkt. Hier staat de tekst: LOVE in de kenmerkende kleuren van het vuurwerk van festival. In de letter O prijkt het logo van Tomorrowland. De adidas trademark strepen op de schouders van het België WK 2022 uitshirt zijn lichtblauw. Het België uittenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje met aan de zijkanten lichtblauwe adidas strepen. De voetbalbroekjes bevatten aan de onderkant ook dezelfde graphics als op het tenue. Op de voetbalbroekjes staan bovendien de logo's van de voetbalbond en adidas. De kousen zijn ook wit met lichtblauwe adidas strepen en bevatten ook de letter B in de kleuren van Tomorrowland. 

Zoals alle tenues van adidas zijn de nieuwe België uitshirts uitgerust met de nieuwste performance technologieën van adidas. De authentic voetbalshirts (de spelersversie) bevatten de adidas Heat.RDY technologie en de replica/stadium tenues bevatten de adidas AeroReady technologie. Beide systemen zijn in de stof (100% polyester) van de voetbalshirts verwerkt en zorgen voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. De Heat.RDY tenues vallen alleen meer getailleerd, hebben extra ventilatiezones, zijn lichter en hebben een ronding aan de onderkant.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het België Reflection of Love voetbalshirt, welke vanaf nu tot begin 2024 gedragen wordt door spelers als De Bruyne, Eden Hazard, Thorgan Hazard, De Ketelaere, Witsel, Trossard, Batshuayi, Tielemans, Doku, Boyata, Vanaken en nog meer spelers.

België uitshirt bestellen

Het adidas België uitshirt 2022-2023 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande webshops. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL en XXL) is het authentic Heat.RDY voetbalshirt € 140,- en de replica versie € 90,-. Voor kinderen is het voetbalshirt € 70,- en de voetbalbroekjes zijn beschikbaar vanaf € 38,-. De kousen zijn € 22,-. In deze wbeshops kun je de België tenues ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele België bedrukking gebruikt, die de spelers ook op het tenue dragen.

Bestel het België uitshirt direct in de officiële adidas SHOP

of deze fanshop! 

of deze winkel!

België uitshirt 2022-2023

België uitshirt 2022-2023

België uitshirt 2022-2023

België uitshirt 2022-2023