19 september 2022

België thuisshirt 2022-2023

De Belgische voetbalbond en kledingsponsor adidas hebben vandaag het nieuwe België thuisshirt 2022-2023 officieel gepresenteerd. In deze tenues spelen de ''Rode Duivels'' de WK 2022 thuiswedstrijden, de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het EK van 2024 en de Nations League wedstrijden in de periode 2022-2024. Tijdens het WK speelt het team van bondscoach Martinéz in poule F tegen Canada, Marokko en Kroatië. De nieuwe tenues worden ook gedragen door het vrouwenelftal (The Red Flames) en alle vertegenwoordigende jeugdelftallen. Ook dit seizoen is adidas weer verantwoordelijk voor het design en de productie van de België voetbalshirts. Het Duitse sportmerk heeft sinds medio 2014 een samenwerkingsverband met de Belgische voetbalbond en het contract loopt in ieder geval nog tot medio 2026.

België WK 2022 thuisshirt

Het adidas België thuisshirt 2022-2023 staat letterlijk in vuur en vlam! De mouwen van het nieuwe WK tenue van de Rode Duivels bevatten namelijk een all-over print van vlammen. De mouwen zijn overwegend zwart en de onderkant van de mouwen hebben deze vlammenprint in de andere kleuren van de Belgische vlag: rood/geel. De print van vlammen is een rechtstreekse reflectie van elementen die zowel met de Duivels als Flames te maken hebben en een herinnering aan de tegenstanders wat ze kunnen verwachten van een wedstrijd tegen een Belgisch team. De adidas trademark strepen op de schouders zijn ook rood. De body van het België voetbalshirt is natuurlijk ook volledig rood.  Het voetbalshirt is bovendien uitgerust met een overlappende zwarte V-hals. Het nieuwe adidas performance logo prijkt in het zwart op de rechterborst. Het logo van adidas bevat alleen nog maar de drie diagonale blokken en het woordmerk van het Duitse sportmerk is dus verwijderd van het performance logo. Om deze reden wordt het logo ook wel he 3BAR logo genoemd. Op de linkerborst prijkt de badge van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). De zijkanten van het voetbalshirt bevatten verder ook nog een zwart vlak. Dit vlak is aan de bovenkant breder dan aan de onderkant van het voetbalshirt en als je dit vlak omkeert staat er als het ware de letter B van België. Het België thuistenue 2022-2023 wordt compleet gemaakt door een zwart voetbalbroekje met aan de zijkanten rode adidas strepen. De voetbalbroekjes bevatten ook de logo's van de KBVB en adidas. De kousen zijn ook zwart met rode adidas strepen. De kousen van het tenue zijn een combinatie van zwart (bovenkant) en rood (onderkant). Op het midden van de kousen bevindt zich dezelfde print van vlammen als op de mouwen van het voetbalshirt. Op de kousen staat het adidas performance logo in het rood, evenals de letters van de voetbalbond. 

De nieuwe België WK 2022 voetbalshirts zijn ook weer uitgerust met de nieuwste adidas technologieën. De authentic tenues (de versie die de spelers dragen) bevatten de adidas HEAT.RDY technologie en de replica/stadium voetbalshirts de adidas AeroReady technologie. Beide systemen zorgen voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. De authentic tenues vallen iets meer getailleerd, hebben extra ventilatiezones, zijn lichter en hebben bovendien een iets andere structuur. 

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de België WK 2022 voetbalshirts, welke vanaf nu tot begin 2024 gedragen worden door spelers als Hazard, De Bruyne, Lukaku, Mertens, Witsel, De Ketelaere, Doku, Tielemans, Boyata en nog meer spelers of check het België uitshirt 2022-2023

België thuisshirt bestellen

Het adidas België thuisshirt 2022-2023 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL en XXL) en voor kinderen (maten 122, 128, 140, 152, 164 en 176). Voor volwassenen is het authentic voetbalshirt € 140,- en de replica versie € 90,-. Voor kinderen is het voetbalshirt € 70,-. De voetbalbroekjes zijn beschikbaar vanaf € 38,- en de kousen zijn € 22,-. In deze winkels kun je de België tenues ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt dezelfde officiële en originele bedrukking gebruikt als de spelers van België op het tenue dragen.

Bestel de België voetbalshirts direct in de officiële adidas SHOP

of deze fanshop! 

of deze winkel! 

 België thuisshirt 2022-2023

Rode Duivels voetbalshirt 2022-2023

Rode Duivels thuisshirt 2022-2023

Detail België thuisshirt WK 2022