Dit zijn de rugnummers van België tijdens WK 2022

België bondscoach Roberto Martinez heeft de WK selectie van België officieel bekend gemaakt. De ''Rode Duivels'' reizen met 26 selectiespelers af naar Qatar. De spelers van België weten ook direct welk rugnummer zij op het voetbalshirt dragen tijdens het WK in Qatar. Dit nummer staat niet alleen op de achterkant van de België WK 2022 voetbalshirts, maar ook op de borst. De FIFA stelt het namelijk ook verplicht om een borstnummer op de voorkant van het tenue te dragen. De officiële België bedrukking heeft ook een metamorfose ondergaan. Zoals de België voetbalshirts om de twee jaar een nieuw design krijgen, geldt hetzelfde voor de bedrukking op de voetbalshirts. In dit artikel staan niet niet alleen de rugnummers van alle België spelers, maar gaan we ook in op het lettertype en de stijl van de bedrukking.

Rugnummers België WK 2022

Dit zijn de rugnummers die de spelers van België op het tenue dragen tijdens het WK van 2022 in Qatar. De België WK 2022 voetbalshirts worden door de Rode Duivels ook gedragen tijdens de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op Euro 2024. Het kan zo zijn dat sommige spelers tijdens de wedstrijden na het WK een ander rugnummer op het voetbalshirt hebben.

 1. Courtois

 2. Alderweireld

 3. Theate

 4. Faes

 5. Vertonghen

 6. Witsel

 7. De Bruyne

 8. Tielemans

 9. Lukaku

 10. Eden Hazard

 11. Carrasco

 12. Mignolet

 13. Casteels

 14. Mertens

 15. Meunier

 16. Thorgan Hazard

 17. Trossard

 18. Onana

 19. Dendoncker

 20. Vanaken

 21. Castagne

 22. De Ketelaere

 23. Batshuayi

 24. Openda

 25. Doku

 26. Debast

Stijl officiële België Bedrukking 2022-2023

De officiële bedrukking van België heeft dezelfde stijl als alle bedrukkingen op de voetbalshirts van landen waarvan adidas kledingsponsor is. Argentinië, Mexico, Japan, Spanje, Zweden, Wales, Schotland en Hongarije hebben bijvoorbeeld ook deze stijl bedrukking op de voetbalshirts, maar dan in een andere kleur en het logo van de nationale voetbalbond. De rugnummers worden gekenmerkt door de verschillende hoeken en openingen. Ieder rugnummer bevat namelijk aan de zijkanten een opening. De rugnummers bevatten geen rondingen. Op de onderkant van de rugnummers van België is het logo van de voetbalbond verwerkt. Boven de rugnummers staan de namen van de spelers. Deze hebben hetzelfde lettertype als de rugnummers. De letters bevatten alleen niet het logo van de voetbalbond aan de onderkant. Op het midden van de borst staat het borstnummer. De bedrukking op het België thuisshirt is geel en op het uitshirt is de bedrukking donkerblauw. De bedrukking op het uitshirt heeft dezelfde stijl als op het thuisshirt.

België voetbalshirt met bedrukking bestellen

Je kunt de België WK 2022 voetbalshirts met de officiële bedrukking van alle spelers bestellen. Je kunt er bovendien voor kiezen om het België tenue te laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Ook hiervoor wordt de officiële bedrukking gebruikt. De bedrukking heeft natuurlijk wel een meerprijs van € 15, – tot € 20,-. De België voetbalshirts zijn (zonder bedrukking) € 90,- voor volwassenen en € 70,- voor kinderen. Check ook andere België merchandising in de onderstaande winkels!

Bestel de België voetbalshirts met officiële bedrukking direct in deze fanshop! 

of de officiële adidas SHOP

België thuisshirt met bedrukking 2022-2023

België uitshirt met bedrukking 2022-2023