België EK 2024 uitshirt ode aan Kuifje!

Het België EK 2024 uitshirt is vandaag officieel gepresenteerd door adidas en de Belgische voetbalbond en heeft dit jaar een wel heel speciaal thema, maar daarover straks meer! In dit uitshirt speelt het Belgische voetbalelftal de Euro 2024 uitwedstrijden en kwalificatie-en oefenwedstrijden op vreemde bodem ter voorbereiding op het WK van 2026. Dit tenue wordt ook door het vrouwenteam (The Red Flames) gedragen tijdens de periode 2024-2025. Tijdens de thuiswedstrijden dragen de Rode Duivels en Red Flames het nieuwe België thuisshirt 2024-2025. 

Een ode aan Kuifje en de verjaardag van de voetbalbond! 

Het nieuwe België uitshirt 2024-2025 brengt twee verschillende werelden samen, namelijk die van Kuifje/Tintin en het Belgische voetbal! Nu was Kuifje niet persé een begenadigd voetballer. Dat deed hij overigens wel. Een uitgave uit 1963 heeft namelijk de titel ‘’TINTIN – Vincent Attaque’’, waar Kuifje een avontuur als voetballer heeft. De personage Kuifje is van de hand van de Belgische tekenaar Georges Remi (ofwel Hergé) en adidas en de KBVB vonden het tijd om een ode aan de in 1983 overleden striptekenaar en stripheld Kuifje (in het Frans Tintin) te brengen. De kleur van het België uitshirt is dan ook geïnspireerd door de iconische lichtblauwe trui/polo, waarin we Kuifje uit kunnen tekenen. Daarnaast bevat het voetbalshirt dezelfde kraag als de trui van Kuifje. Dit betreft een polokraag met een knoopje. De kleur van het België EK 2024 is niet alleen opvallend. De voorkant van het voetbalshirt bevat namelijk ook een speciaal patroon van 3D ruiten en geometrische vormen. In een aantal van deze vormen is het oprichtingsjaar van de voetbalbond (1895) verwerkt. Het patroon heeft alles te maken met het 130 jarig bestaan van de Belgische voetbalbond. In 1895 werd de voetbalbond namelijk opgericht. Op de achterzijde van het tenue prijkt ook de kroon uit het logo van de voetbalbond ter ere van het jubileum van de KBVB. 

Dit zijn niet de enige details van het voetbalshirt. Adidas heeft namelijk ook een eigen designelement aan het tenue toegevoegd. Dit betreffen niet alleen de (witte) adidas trademark strepen op de schouders, maar ook de golven op de zijkanten van het nieuwe tenue. Deze golven gebruikt adidas vanaf dit seizoen op alle tenues en zijn geïnspireerd door het adidas Teamgeist template van 2006. Tijdens het WK van 2006 en het seizoen 2006-2007 gebruikte adidas dit template voor alle tenues. Uiteraard staan ook de logo’s van adidas en de KBVB op het nieuwe tenue. De rechterborst bevat het adidas performance logo in het goud en de linkerborst het logo van de voetbalbond. 

Het België uittenue wordt compleet gemaakt door een bruin voetbalbroekje, dezelfde kleur als de broek van Kuifje. Opvallend genoeg ontbreken de adidas strepen op short. In plaats hiervan zijn de zijkanten van het voetbalbroekje uitgerust met een diagonale witte golf, welke als het ware doorloopt vanaf het voetbalshirt. Op het short staan ook de logo’s van de voetbalbond en adidas. De sokken zijn wit en bevatten het adidas logo in het goud en een gouden golf op de achterkant.  

België uitshirt bestellen

Het België EK 2024 uitshirt kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels! Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL, XXL, XXXL) is het voetbalshirt € 99,95 en voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164, 176) € 74,95. De voetbalbroekjes zijn beschikbaar vanaf € 39,95 en de sokken zijn € 22,95. In deze winkels kun je het tenue ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt, die de spelers ook op het tenue dragen! 

België EK 2024 uitshirt ode aan Kuifje!
België EK 2024 uitshirt ode aan Kuifje!
België EK 2024 uitshirt ode aan Kuifje!
België EK 2024 uitshirt ode aan Kuifje!
België EK 2024 uitshirt ode aan Kuifje!