België EK 2024 thuisshirt ode aan jubileum voetbalbond!

Het nieuwe België Euro 2024 is vandaag officieel gepresenteerd door de Belgische voetbalbond en kledingsponsor adidas! Dit tenue wordt door het team van bondscoach Domenico Tedesco gedragen tijdens de EK thuiswedstrijden, waarin het land speelt tegen Slowakije en Roemenië. Bovendien wordt het tenue gedragen tijdens de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2026 in eigen land. Adidas is weer verantwoordelijk voor het design en de productie van de tenues. Deze functie heeft het Duitse sportmerk sinds 2014.

Elegante kleurencombinatie

Wat het eerst opvalt aan het België thuisshirt 2024-2025 is de tint rood. Nooit eerder in de historie was het België tenue zo donker rood. Het voetbalshirt heeft dan ook een geheel ander design dan het België WK 2022 voetbalshirt. Een ander opvallend detail is de modieuze all-over print van ruiten met daarin de kroon uit het logo van de voetbalbond. Dit is een eerbetoon aan 130 jarig bestaan van de voetbalbond in 2025! De ruiten zijn overigenis niet alleen geïnspireerd door de hedendaagse fashion, maar ook de moderne architectuur in België.  Bordeaux rood matcht perfect met goud en deze kleur is niet alleen te vinden in de logo’s van adidas en de KBVB (Koninklijke Belgische voetbalbond) op de borst, maar ook in de golven op de zijkanten van het tenue en in de adidas strepen op de schouders. Deze golven zijn geïnspireerd door het adidas Teamgeist template van 2006. Tijdens het WK van 2006 en het seizoen 2006-2007 gebruikte het sportmerk dit template voor alle tenues. Momenteel zijn de golven onderdeel van het nieuwe adidas TIRO24 template. Het België thuisshirt is verder uitgerust met een v-hals, welke aan de zijkanten bordeaux rood is met een zwarte lijn. Op de rechterborst prijkt het adidas performance logo in het goud en de andere borst is uitgerust met het logo van de KBVB. Een speciaal detail prijkt nog op de achterzijde van het België Euro 2024 voetbalshirt. Hier staat namelijk in het goud het oprichtingsjaar van de voetbalbond: 1895.

Het België thuistenue wordt dit jaar compleet gemaakt door een zwart voetbalbroekje. Opvallend genoeg ontbreken de adidas strepen op het voetbalbroekje. In plaats hiervan bevindt zich op de zijkanten een diagonale gouden baan, welke als het ware doorloopt van het voetbalshirt. Ook dit is kenmerkend voor TIRO24 template. Op het short staan ook de logo's van voetbalbond en adidas. De sokken zijn bordeaux rood en hebben op de achterkant ook een gouden golf. De voetbalsokken van het thuistenue bevatten ook geen adidas trademark strepen. 

Extra informatie

  • Materiaal: 100% polyester
  • Technologie: adidas Heat.RDY en adidas AeroReady. De authentic voetbalshirts (de versie die de spelers dragen) bevatten de adidas Heat.RDY technologie en de replica voetbalshirts de AeroReady technologie. Beide systemen zorgen voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. De authentic voetbalshirts hebben extra ventilatiezones en vallen meer getailleerd. 
  • Pasvorm: Replica - Normaal. Authentic - SlimFit

België voetbalshirt bestellen

Het adidas België thuisshirt 2024-2025 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL, XXL) is het replica voetbalshirt € 99,95 en de authentic versie € 149,95. Voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164, 176) is het voetbalshirt € 74,95. De broekjes zijn beschikbaar vanaf € 39,95 en de sokken zijn € 23,-. In deze webshops kun je de België tenues ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt die de spelers ook op het tenue dragen! 

België EK 2024 thuisshirt ode aan jubileum voetbalbond!
België EK 2024 thuisshirt ode aan jubileum voetbalbond!
België EK 2024 thuisshirt ode aan jubileum voetbalbond!
België EK 2024 thuisshirt ode aan jubileum voetbalbond!
België EK 2024 thuisshirt ode aan jubileum voetbalbond!