21 november 2022

Dit trainingsjack draagt België tijdens WK 2022 in Qatar

De Rode Duivels dragen een nieuw België trainingsjack 2022-2023 tijdens het WK in Qatar. Dit trainingsjack werd afgelopen weekend door adidas en de Belgische voetbalbond gelanceerd en is onderdeel van de pre match collectie. Het trainingsjack wordt door het team van Roberto Martínez gedragen tijdens de opkomst op het veld en het afspelen van het Belgische volkslied (de Brabançonne) ter voorbereiding op de WK 2022 wedstrijden en ook in de voorbereiding op de andere interlands in 2023. Adidas is weer verantwoordelijk voor de pré match collectie van de Rode Duivels. Het Duitse sportmerk is sinds 2014 de kledingsponsor van het nationale voetbalelftal van België. De pré match collectie bevat bovendien een nieuw warming-up shirt.

België anthem trainingsjack 2022-2023

Waar het door de FIFA verboden is om de ONE LOVE regenboog  aanvoerdersband te dragen, lijken de kleuren van de regenboog wel verwerkt te zijn in het België anthem trainingsjack 2022-2023. Dit past overigens perfect bij het thema van België WK 2022 uitshirt, welke geheel in het teken staat van ‘’One Love’’ en een verwijzing is naar Tomorrowland. De kleuren van de regenboog komen terug in de baan op het midden van de mouwen. Verder is het anthem trainingsjack volledig wit met zwarte en lichtblauwe accenten. Het adidas performance logo op de rechterborst is zwart en ook het logo van de Belgische voetbalbond op de linkerborst is zwart. Op de kraag bevinden zich twee lichtblauwe lijnen. Wat verder opvalt, is dat de adidas trademark strepen op het België trainingsjack ontbreken. Het trainingsjack heeft een hoge hals met een doorlopende rits. Verder bevat het trainingsjack aan de zijkanten twee zakken. De binnenkant van het jack heeft en zachte voering van mesh, welke de spelers warm houdt, wanneer zij het veld betreden. Het België trainingsjack bestaat voor 100% uit gerecycled polyester, waarvan 50% afkomstig is van plastic afval in en rondom de oceanen. Het jack is ook uitgerust met een extra laagje, welke wind en water nog beter afstoot.

Andere landen, waarvan adidas de kledingsponsor is tijdens het WK in Qatar, dragen hetzelfde trainingsjack als België, maar dan met het logo van de desbetreffende nationale voetbalbond. Ook Argentinië, Mexico, Duitsland, Spanje en Japan dragen dus vrijwel hetzelfde trainingsjack wanneer zij het veld betreden.

België warming-up shirt 2022-2023

De pré match collectie van België bevat ook nog een warming-up shirt. Het België warming-up shirt 2022-2023 heeft hetzelfde design als het trainingsjack. Dit trainingsshirt is namelijk wit met op de schouders de adidas strepen in de kleuren van de regenboog. De logo’s van de voetbalbond en adidas op het warming-up shirt zijn ook zwart. De naden van het warming-up shirt zijn ook in stijl van de kleuren van de regenboog en verder is het warming-up shirt uitgerust met een v-hals. De collectie bevat ook nog een travel t-shirt en een trainingsbroek. Deze items hebben ook hetzelfde design en worden door de spelers gedragen tijdens het verblijf in het hotel en het reizen naar de wedstrijden.

België pré match collectie bestellen

Het België anthem trainingsjack 2022-2023 kun je vanaf nu bestellen voor volwassenen (maten S, M, L, XL en XXL) in de onderstaande winkels. Het trainingsjack is € 120,- en het warming-up shirt € 70,. Check ook andere België producten in de onderstaande winkels. Directe levering!

Bestel het België anthem trainingsjack in de officiële adidas SHOP

of deze winkel! 

of deze fanshop! 

België anthem trainingsjack 2022-2023

België warming-up shirt 2022-2023