Zuid Korea voetbalshirts 2022-2023

De nieuwe Zuid-Korea WK 2022 voetbalshirts zijn vandaag officieel gepresenteerd door Nike en de Zuid-Koreaanse voetbalbond. In deze tenues speelt het team van bondscoach Pablo Bento niet alleen de thuiswedstrijden tijdens het WK in Qatar, maar ook de andere interlands in de periode 2022-2023. Zuid-Korea speelt in de poulefase van het WK van 2022 in poule F tegen Portugal, Ghana en Uruguay. Ook dit seizoen is Nike weer kledingsponsor van het Zuid Koreaanse voetbalelftal. Deze functie heeft het Amerikaanse sportmerk sinds 1996.

Zuid-Korea thuisshirt 2022-2023

Onbezonnen, gedurfd en energiek! Bij het Zuid-Korea WK 2022 voetbalshirt draait het allemaal om het zogenaamde Dokkaebi motief. Deze vurige naam vertegenwoordigt de felle mentaliteit van een trots land. Dit wordt nog eens versterkt door het graphic motief van tijgerstrepen op de mouwen, die symbool staan voor kracht en macht en ook verwijzen naar de bijnaam van het nationale voetbalelftal: ''The Tigers of Asia''. Het Zuid-Korea thuisshirt 2022-2023 is verder volledig rood. Het Zuid Korea thuisshirt bevat bovendien een zwarte polokraag met daaronder een driehoek. Op de rechterborst prijkt de swoosh van Nike in het zwart en de linkerborst is uitgerust met de badge van de Zuid-Koreaanse voetbalbond. Dit logo betreft een monochroom logo. Het logo heeft niet de gebruikelijke kleuren, maar is in stijl van de kleuren van het thuisshirt: rood/zwart. De zijkanten van het Zuid-Korea thuisshirt bevatten aan de onderkant nog een zwart vlak. Het Zuid-Korea thuistenue 2022-2023 wordt compleet gemaakt door een rood voetbalbroekje met aan de zijkanten een zwarte golf. Op de voetbalbroekjes staan ook de logo's van Nike en de voetbalbond. De kousen zijn rood met een zwarte swoosh. Op de kousen staat ook de naam van het land: KOREA.

Zuid-Korea uitshirt 2022-2023

Het Zuid-Korea uitshirt 2022-2023 is een waar kunstwerk. Het voetbalshirt is overwegend zwart en bevat een all-over print van rode, gele en blauwe vegen, welke wat weg hebben van siervuurwerk. In de graphic print is een fading effect verwerkt. Ook bij deze print lijkt het er dus op alsof deze met een penseelstreek op het tenue zijn verwerkt. Deze kleuren zijn een verwijzing naar de Taeguk, het symbool op de Koreaanse vlag, dat symbool staat voor de nationale trots en het evenwicht tussen hemel (blauw) en aarde (rood). Het Zuid Korea uitshirt heeft verder alle kenmerken van het nieuwe Nike template. Het tenue bevat een ronde hals met daaronder een ronding. Deze ronding komt ook terug op de achterzijde van het tenue. Het logo van Nike op de rechterborst is wit en de andere borst bevat het logo van de voetbalbond in het zwart/wit. In de nek op beide tenues prijkt de naam van het land in het Koreaans. Het uittenue wordt gecompleteerd door een zwart voetbalbroekje en zwarte kousen. 

Zoals alle Nike tenues zijn de Zuid Korea voetbalshirts uitgerust met de nieuwste performance technologieën van Nike. De authentic voetbalshirts zijn uitgerust met de Nike Dri Fit ADV technologie en de replica voetbalshirts met de Nike Dri Fit technologie. Beide systemen zijn in de stof van de voetbalshirts verwerkt en zorgen voor de afvoer van vocht naar de buitenkant van de voetbalshirts en voor ventilatie. De spelersversie van de voetbalshirts hebben een iets andere structuur, vallen iets meer getailleerd, hebben extra ventilatiezones en zijn lichter.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe Zuid-Korea voetbalshirts 2022-2023, welke vanaf nu tot begin 2024 gedragen worden door spelers als Son, Kim-Min-jae, Hee-chan, Kang-in, Hwang-Ui-jo, Seung-ho en nog meer spelers.

Zuid-Korea voetbalshirt bestellen

De Zuid-Korea WK 2022 voetbalshirts kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL en XXL) is het voetbalshirt € 89,95 en voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164 en 176) € 69,95. De voetbalbroekjes bestel je vanaf € 34,95 en de kousen zijn € 17,95. In deze winkels vind je ook nog andere Zuid-Korea merchandising en de nieuwe trainingskleding.