Zuid Korea retro voetbalshirt

Sinds 1986 is het nationale elftal van Zuid-Korea niet meer weg te denken van het wereldkampioenschap voetbal. Tijdens het WK in Qatar speelt Zuid Korea voor de tien achtereenvolgende keer (en elfde in totaal) een WK voetbal. De voetbalshirts van het Zuid Koreaans voetbalelftal zijn de laatste jaren tot cult verheven door kledingsponsor Nike. De laatste jaren besteedt het Amerikaanse sportmerk meer aandacht aan het design van de voetbalshirts. Het Amerikaanse sportmerk is sinds 1996 de kledingsponsor van de ''Aziatische Tijgers'. Voordat Nike kledingsponsor van het nationale elftal kledingsponsor van het nationale elftal werd, waren vooral lokale sportmerken verantwoordelijk voor de productie van de Zuid Korea voetbalshirts. Ook in 1994 was een lokaal sportmerk de kledingsponsor van het nationale voetbalelftal. Dit voetbalshirt is door COPA Football, het merk gespecialiseerd in de heruitgave van oude voetbalshirts, opnieuw gelanceerd en bespreken we in dit artikel.

Tijdens het WK van 1994 in de Verenigde Staten speelde Zuid-Korea onder leiding van bondscoach Kim HO in de poulefase tegen Duitsland, Spanje en Bolivia. Tijdens de eerste wedstrijd speelde Zuid-Korea tegen Spanje. De Spanjaarden leken deze wedstrijd makkelijk te gaan winnen. In de 51ste minuut scoorde Salinas voor Spanje en vier minuten later verdubbelde Goikoetxea de score. Zuid-Korea sloeg pas in de laatste minuten van de wedstrijd toe en scoorde zowel in de 85ste als in de 90ste minuut, waardoor deze wedstrijd in 2-2 eindigde. De tweede wedstrijd tegen Bolivia eindigde in een bloedeloos gelijkspel (0-0). Als de laatste wedstrijd tegen Duitsland gewonnen zou worden, zou Zuid Korea zich plaatsen voor de achtste finales. Duitsland kwam in de eerste helft op een 3-0 voorsprong door een omhaal van Jürgen Klinsmann en een fout van de Koreaanse keeper. Een kwartier na rust maakte Zuid-Korea nog twee doelpunten en domineerde de wedstrijd. Dit mocht echter niet meer baten, waardoor Zuid-Korea werd uitgeschakeld.

In 1994 was Rapido de kledingsponsor van het nationale elftal. Rapido was een lokaal sportmerk, dat eerder de naam ''Weekend'' had. Het merk was onderdeel van Samsung en was in de periode 1985 tot 1995 de kledingsponsor van het nationale voetbalteam. Het logo van Rapido werd kenmerkt door een stijlvolle letter R op de borst. Het COPA Football Zuid Korea retro voetbalshirt heeft exact hetzelfde design als het thuisshirt van 1994, met het verschil dat het logo van Rapido ontbreekt. Het Zuid Korea voetbalshirt is rood en wordt gekenmerkt door de diagonale blokken ter hoogte van de linkerborst. Hier bevindt zich een design van witte, blauwe, gele en rode ruiten. Deit design is ook verwerkt in de overlappende V-hals en op de rechter zijkant van het voetbalshirt. De linkerborst van het voetbalshirt bevat een badge van de vlag van Zuid-Korea. Het COPA Football Zuid-Korea retro voetbalshirt is gemaakt van hetzelfde materiaal als in 1994 en bestaat voor 100% uit polyester.

Het COPA Football Zuid-Korea retro voetbalshirt 1994 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkel voor volwassenen (maten S, M, L, XL en XXL) en heeft een prijs van € 59,95. In deze webshop kun je het voetbalshirt ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt dezelfde bedrukking gebruikt als in 1998. Directe levering gegarandeerd!

Bestel het Zuid Korea retro voetbalshirt direct in deze SHOP!