30 maart 2022

Mexico thuisshirt 2022-2023 uitgelekt

De eerste afbeelding van het nieuwe Mexico thuisshirt 2022-2023 is vandaag uitgelekt. Als dit ook echt het nieuwe tenue van het Mexicaans voetbalelftal wordt, dan speelt Mexico in dit tenue de WK 2022 thuiswedstrijden en andere interlands gedurende 2022 en 2023. Het is nog even afwachten of dit ook echt het nieuwe tenue van ''El Tricolor'' wordt. Het tenue wordt namelijk pas medio september gelanceerd door de Mexicaanse voetbalbond en kledingsponsor adidas. Het Duitse sportmerk is opnieuw verantwoordelijk voor het design en de productie van de Mexico voetbalshirts. Het merk is sinds 2007 de kledingsponsor van het nationale elftal.

Mexico thuis shirt en tenue 2022/2023

Het adidas Mexico thuisshirt 2022-2023 wordt weer overwegend groen. De afgelopen twee jaar droeg het Mexicaans voetbalelftal een zwart thuisshirt, maar tijdens het WK speelt het land weer in het vertrouwde groen. Het Mexico voetbalshirt 2022-2023 wordt met name gekenmerkt door het speciale patroon op de borst. Dit betreft een patroon van zigzaglijnen, die doen denken aan het patroon op het Duitsland voetbalshirt van 1990. Tussen de zigzaglijnen is ook nog een graphic verwerkt, geïnspireerd door de Quetzalcoatl. De Quetzalcoatl is de Azteekse slangengod van wind, water, lucht, vruchtbaarheid, plantengroei, mais, lente, priesterschap, wijsheid en leven. Het is één van de belangrijkste goden in de Azteekse mythologie. In vergelijking met het vorige Mexico voetbalshirt bevat het tenue ook nieuwe logo's op de borst. De rechterborst bevat het nieuwe adidas performance logo. Dit logo bestaat alleen nog maar uit de drie diagonale blokken en de naam van het merk is verwijderd. De andere borst bevat het nieuwe logo van de Mexicaanse voetbalbond, de Federación Mexicana de Fútbol Asociación (FMF). Dit logo werd in december 2021 gelanceerd en heeft een moderner design gekregen. Het logo wordt gekenmerkt door een groene adelaar, geïnspireerd door de kunst van de Azteken en Maya's. Deze adelaar staat op een bal, die geïnspireerd door is door de adidas Telstar WK 1970 voetbal. In 1970 vond het WK plaats in Mexico. De omranding van de het logo is deels groen en deels rood en is geïnspireerd door het silhouet van zonnestenen. De onderkant van het het logo bevat de naam van het land met een lettertype dat ook geïnspireerd is door het lettertype van de WK's van 1970 en 1986.

Het Mexico thuisshirt 2022-2023 bevat verder waarschijnlijk een donkergroene ronde hals en de adidas strepen staan in het rood op de schouders. De zijkanten van het tenue bevatten ook een rode taping en in de nek op de achterkant van het voetbalshirt is de naam van het land verwerkt: México. Het Mexico thuistenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje met aan de zijkanten rode adidas strepen. De kousen van het tenue zijn rood met aan de bovenkant witte adidas strepen en op het midden een horizontale witte en groene band.

De nieuwe Mexico voetbalshirts zijn in ieder geval weer uitgerust met de adidas AeroReady technologie. Dit systeem is in de stof (100% polyester) van het tenue verwerkt en zorgt ervoor dat vocht en water naar de buitenkant van de tenues worden getransporteerd. Bovendien heeft het een ventilerend effect.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van hoe het Mexico WK 2022 thuisshirt er mogelijk uit gaat zien. Medio september weten we of dit ook echt het nieuwe voetbalshirt wordt. Tot die periode speelt het land de thuiswedstrijden in het Mexico thuisshirt 2021-2022.

Mexico voetbalshirt bestellen

Het adidas Mexico thuisshirt kun je pas vanaf de officiële lancering bestellen. De prijzen van de tenues zijn hetzelfde als afgelopen jaren. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL en XXL) is het authentic voetbalshirt € 140,- en de replica versie € 89,95. Voor kinderen (maten 116, 128, 140, 152, 164 en 176) is het tenue € 69,95. In de onderstaande winkels vind je nu ook nog andere Mexico tenues.

Bestel je Mexico voetbalshirt altijd in deze Mexico fanshop!

Mexico thuisshirt 2022-2023 uitgelekt

Nieuwe logo Mexicaanse voetbalbond