Mexico thuisshirt 2022-2023

De Mexicaanse voetbalbond en kledingsponsor adidas hebben dit weekend het nieuwe Mexico thuisshirt 2022-2023 gepresenteerd. In dit nieuwe voetbalshirt speelt het Mexicaans voetbalelftal de WK 2022 thuiswedstrijden en andere interlands in de periode 2022-2023. Tijdens het WK in Qatar speelt Mexico in de poulefase tegen Argentinië, Saudi-Arabië en Polen. Ook dit jaar is adidas verantwoordelijk voor het design en de productie van de Mexico voetbalshirts. Het Duitse sportmerk is sinds 2007 de kledingsponsor van het nationale elftal. 

De symboliek en het design

Na het radicale zwarte Mexico thuisshirt 2021-2022 keert ''El Tricolor'' nu weer terug naar een vertrouwd groen voetbalshirt! Dit jaar gaat het voetbalshirt ook terug naar de roots. Het voetbalshirt is namelijk geïnspireerd door de één van de belangrijkste goden in de Azteekse mythologie: de Quetzalcoatl, oftewel de gevederde slang. De Quetzalcoatl is de Azteekse slangengod van wind, water, lucht, vruchtbaarheid, plantengroei, mais, lente, priesterschap, wijsheid en leven. Deze god wordt door de Mexicanen beschouwd als de god van de het leven en de schepper van de wereld en de mensheid. De Quetzalcoatl inspireert het team om zijn unieke kracht op te roepen en door elke barrière heen te gaan in de grootste competitie ter wereld en altijd door te gaan! Het nieuwe Mexico WK 2022 voetbalshirt is dus groen en bevat een all-over print van horizontale zigzagbanen, die symbool staan voor de gevederde hoofdtooi, die in het Mexicaans de ''copilli'' genoemd wordt. In de oude Mexicaanse cultuur vertegenwoordigde dit de religieuze en nobele macht & verleent het de spirituele kracht en moed aan iedereen die wat te dragen heeft. De print loopt ook deels door op de achterkant van het tenue door en dit gedeelte is geïnspireerd door het verenkleed van Quetzalcoatl, waardoor elke speler zich kan wanen als een echte god en op zijn of haar manier een unieke kracht kan benutten. Ook het Mexico uitshirt 2022-2023 bevat een verwijzing naar de Quetzalcoatl. 

Nieuwe logo's

Tot zover de symboliek van het Mexico voetbalshirt. Uiteraard is het tenue dit jaar ook uitgerust met rode details. De adidas trademark strepen op de schouders zijn rood en hetzelfde geldt voor een baan op de zijkanten van het tenue. Verder bevat het voetbalshirt een groene ronde hals. Op de rechterborst prijkt het nieuwe adidas performance logo. Dit logo bestaat vanaf dit seizoen alleen nog maar uit de drie diagonale blokken. Het woordmerk is dus verwijderd. De linkerborst is uitgerust met het nieuwe logo van de Mexicaanse voetbalbond, de Federación Mexicana de Fútbol Asociación (FMF). Dit logo werd in december 2021 gelanceerd en heeft een moderner design gekregen. Het logo wordt gekenmerkt door een groene adelaar, geïnspireerd door de kunst van de Azteken en Maya's. Deze adelaar staat op een bal, die geïnspireerd door is door de adidas Telstar WK 1970 voetbal. In 1970 vond het WK namelijk in Mexico plaats. De omranding van de het logo is deels groen en deels rood en is geïnspireerd door het silhouet van zonnestenen. De onderkant van het het logo bevat de naam van het land met een lettertype dat ook geïnspireerd is door het lettertype van de WK's van 1970 en 1986. De binnenkant van de hals bevat een graphic van de Qetzalcoatl! 

Het Mexico thuistenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje met aan de zijkanten rode adidas strepen. De onderkant van de achterkant van het broekje bevat een groene lijn. Het adidas performance logo op het Mexico voetbalbroekje is rood en op het short prijkt ook het logo van de Mexicaanse voetbalbond. De kousen van het Mexico thuistenue 2022-2023 zijn rood of groen met aan de bovenkant witte adidas strepen en op het midden de twee andere kleuren van de nationale vlag. Op de voetbalsokken staat bovendien de naam van het land.

De nieuwe Mexico voetbalshirts zijn weer uitgerust met de met de nieuwste performance technologieën van adidas. De authentic tenues bevatten de adidas HEAT.RDY technologie en de replica tenues de adidas AeroReady technologie. Beide systemen zijn in de stof (100% polyester) van het tenue verwerkt en zorgt ervoor dat vocht en water naar de buitenkant van de tenues worden getransporteerd. Bovendien heeft het een ventilerend effect. De authentic voetbalshirts vallen alleen meer getailleerd, bevatten extra ventilatiezones, zijn lichter en hebben een ronding aan de onderkant. 

Mexico voetbalshirt bestellen

Het adidas Mexico thuisshirt kun je pas vanaf nu voor kinderen en volwassenen bestellen. De prijzen van de tenues zijn hetzelfde als afgelopen jaren. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL en XXL) is het authentic voetbalshirt € 140,- en de replica versie € 89,95. Voor kinderen (maten 116, 128, 140, 152, 164 en 176) is het tenue € 69,95. In de onderstaande winkels vind je nu ook nog andere Mexico tenues.

Bestel je Mexico voetbalshirt altijd in deze officiële adidas SHOP!

of de Mexico fanshop!

Mexico thuisshirt 2022-2023

Mexico thuisshirt 2022-2023

Mexico thuisshirt 2022-2023

Mexico thuisshirt 2022-2023