Mexico uitshirt 2022-2023

De Mexicaanse voetbalbond en kledingsponsor adidas hebben nu ook het nieuwe Mexico uitshirt 2022-2023 gepresenteerd. In dit tenue speelt het team van bondscoach Gerardo Martino de WK 2022 uitwedstrijden en overige interlands in de periode 2022-2023. Tijdens het WK in Qatar speelt het Mexicaans voetbalelftal in poule C tegen Argentinië, Saudi-Arabië en Polen. Ook dit jaar is adidas weer verantwoordelijk voor het design en de productie van de Mexico tenues. Het Duitse sportmerk is al sinds medio 2007 kledingsponsor van ''El Tri'' en beide partijen hebben nog een langdurig contract.

De inspiratie

Het Mexico uitshirt 2022-2023 is een eerbetoon aan de oude beschavingen en is geïnspireerd door de Mixteekse kunst. Deze kunststroming floreerde vooral in de periode tussen de jaren 1100 en 1500. De Mixteense kunstenaars vertellen verhalen door gebruik te maken van codises (beeldverhalen over Mixteekse dynastieën). Hierbij gebruikte men vooral pictogrammen van mensen, goden, dieren, planten, bergen, wolken en verschillende andere symbolen. Deze codices waren als het ware de voorlopers van stripverhalen en werden gemaakt op verschillende dierenhuiden.

Het design

Het Mexico uitshirt is volledig beige (door adidas ''Wonder White'' genoemd en bevat een all-over print van verschillende Mixteekse symbolen. Ieder symbool bevat dunne diagonale strepen. De symbolen moeten bij de spelers van het Mexicaans elftal dezelfde vechtlust oproepen als de Azteekse goden. De ronde hals van het Mexico uitshirt is in stijl van de kleuren van de vlag van het land: rood/wit/groen. Op de schouders prijken de adidas trademark strepen in het rood. In de nek op de achterzijde van het tenue staat een graphic van het Quetzalcoatl slangenlichaam. Dit is een subtiele verwijzing naar het Mexico thuisshirt 2022-2023. Dit is de Azteekse slangengod van wind, water, lucht, vruchtbaarheid, plantengroei, mais, lente, priesterschap, wijsheid en leven. Deze god wordt door de Mexicaanse bevolking beschouwd als de schepper van de wereld en de mensheid. Het Mexico uittenue bevat op de borst de logo's van adidas en de voetbalbond. Beide logo's hebben een kleine metamorfose ondergaan. Het adidas logo bevat namelijk niet meer het woordmerk van het Duitse sportmerk en bevat dus alleen maar de drie diagonale blokken. Ook het logo van de Federación Mexicana de Fútbol Asociación (FMF) heeft in 2021 een verandering ondergaan en staat voor het eerst op het Mexico uitshirt. Het logo van de voetbalbond betreft een monochroom logo. Dit logo heeft namelijk niet de gebruikelijke kleuren, maar is in stijl van de kleuren van het uitshirt: rood/beige. Verder zijn de band aan de zijkanten en de onderkant van het Mexico uitshirt rood. Het Mexico uittenue wordt compleet gemaakt door een groen voetbalbroekje met aan de zijkanten beige adidas strepen. Het Mexico away voetbalbroekje bevat ook de logo's van de voetbalbond en adidas. De kousen zijn rood met aan de bovenkant beige adidas strepen. Het midden van de kousen bevat een horizontale beige en groene baan. Daarboven prijkt de naam van het land.

De technologieën

Zoals alle adidas tenues zijn de Mexico tenues uitgerust met de nieuwste performance technologieën van adidas. De authentic voetbalshirts (de versie die de spelers dragen) bevatten de adidas Heat.RDY technologie en de replica/stadium voetbalshirts de adidas AeroReady technologie. Beide systemen zorgen voor de afvoer van vocht en voor ventilatie en zijn in de stof (100% polyester) van de voetbalshirts verwerkt. De authentic tenues bevatten alleen een iets andere 3D structuur met extra ventilatiezones. De authentic voetbalshirts vallen daarnaast is meer getailleerd en zijn lichter. Ook deze adidas tenues zijn gemaakt van gerecycled plastic (Parley Ocean Plastic), afkomstig van afval in en rondom de oceanen.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het adidas Mexico WK 2022 uitshirt, welke vanaf nu tot begin 2024 gedragen wordt door spelers als Lozano, Guardado, Álvarez, Giménez, Jiménez, Lainez, Corona, Araujo en nog meer spelers.

Mexico uitshirt bestellen

Het adidas Mexico uitshirt 2022-2023 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL en XXL) is het voetbalshirt € 90,- en voor kinderen (maten 122, 128, 140, 152, 164 en 176) is het voetbalshirt € 70,-. In deze winkels vind je ook nog adnere Mexico merchandising en kun je de tenues ook laten bedrukken metr een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt, die de spelers ook op het tenue dragen.

Bestel je Mexico uitshirt direct in de officiële adidas SHOP!

of de Mexico fanshop!

Mexico uitshirt 2022-2023

Mexico uitshirt 2022-2023

Mexico uitshirt 2022-2023