Qatar voetbalshirts 2022-2023

De nationale voetbalbond van Qatar en kledingsponsor Nike hebben vandaag de nieuwe Qatar voetbalshirts 2022-2023 gepresenteerd. In deze nieuwe tenues speelt het Qatarees voetbalelftal de WK 2022 wedstrijden in eigen land en de andere interlands in de periode 2022-2023. Tijdens het WK speelt het nationale elftal in poule A tegen Nederland, Ecuador en Senegal. Ook dit jaar is Nike weer verantwoordelijk voor het design en de productie van de Qatar voetbalshirts. Deze functie heeft het Amerikaanse sportmerk sinds medio 2012.

Qatar thuisshirt 2022-2023

Het Qatar thuisshirt 2022-2023 is weer overwegend bordeaux rood en wordt vooral gekenmerkt door het graphic patroon in de band aan de onderkant van de mouwen. Dit betreft een patroon van gekartelde witte driehoeken, geïnspireerd door het design van de nationale vlag. Het voetbalshirt heeft verder alle kenmerken van het nieuwe Nike template. Het Qatar thuisshirt bevat namelijk een ronde hals met daaronder een ronding. De logo's van de voetbalbond, de Qatar Football Association (QFA), en Nike staan centraal op de borst. Het Nike logo staat onder het logo van de voetbalbond en is wit. In de nek op de achterzijde van het Qatar voetbalshirt prijkt de naam van het land. Het Qatar thuistenue wordt compleet gemaakt door een bordeaux rood voetbalbroekje, waarop ook de logo's van de voetbalbond en Nike staan. De kousen zijn ook rood met een witte swoosh.

Qatar uitshirt 2022-2023

Het Qatar uitshirt 2022-2023 is geïnspireerd door de kustlijn van het gastland van het WK, terwijl de subtiele grafische print van parels verwijst naar de de geschiedenis van het parelduiken in de zeeën van Qatar. Wanneer de spelers in dit voetbalshirt bewegen, lijkt de print juist op een zandstorm die wervelt in de dorre zon. Het Qatar uitshirt is dit namelijk goud/beige en bevat een all-over print van ringen en cirkels, die elkaar overlappen. Op het voetbalshirt is ook een fading effect verwerkt. Het uitshirt heeft hetzelfde template als het thuisshirt. Het voetbalshirt bevat namelijk ook een ronde hals met daaronder een ronding. De swoosh van Nike staat in het bordeaux rood op de rechterborst en de linkerborst bevat het logo van de voetbalbond. Ook in de nek van het uitshirt prijkt de naam van het land in het Arabisch. De achterzijde van het Qatar uittenue bevat zowel aan de bovenkant als de onderkant dezelfde all-over print als op de voorkant van het tenue. Het uittenue wordt compleet gemaakt door een beige voetbalbroekje en beige kousen.

Zoals alle nieuwe Nike voetbalshirts zijn de Qatar voetbalshirts uitgerust met de nieuwste Nike performance technologieën. De authentic tenues zijn uitgerust met de Nike Dri Fit ADV technologie en de replica voetbalshirts met de Nike Dri Fit technologie. Beide systemen zijn in de stof (100% polyester) verwerkt en zorgen voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. De authentic voetbalshirts zijn de tenues die ook echt door de spelers gedragen worden. Deze voetbalshirts hebben een iets andere structuur, vallen iets meer getailleerd, zijn lichter en bevatten extra ventilatiezones.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe Qatar WK 2022 voetbalshirts, welke vanaf nu tot begin 2024 gedragen worden door spelers als Abdulla, Afif, Al Haidos, Al-Rawi, Muntari en nog meer spelers.

Qatar voetbalshirt bestellen

De Qatar voetbalshirts 2022-2023 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL en XXL) is het voetbalshirt € 89,95 en voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164 en 176) is het voetbalshirt € 69,95. In deze winkels vind je ook nog andere Qatar merchandising en de nieuwste trainingskleding. Directe levering!