3 april 2018

Qatar thuisshirt 2018-2019

Het nieuwe thuisshirt van de Aziatische oliestaat Qatar is vandaag gelanceerd door de voetbalbond in samenwerking met kledingsponsor Nike. Het Amerikaanse merk is al sinds 2010 de kledingsponsor van het nationaal elftal. Helaas gaan we het team van bondscoach Felix Sánchez niet zien op het aankomende WK in Rusland. In de laatste kwalificatie ronde was de poule met Iran, Zuid Korea, Oezbekistan, Syrië en China te zwaar. Dit shirt is wel te zien tijdens de Azië cup waar het land zich voor geplaatst heeft en ook tijdens de oefenwedstrijden gaan we het nieuwe shirt van Qatar zien. Hieronder bespreken we de details van het shirt.

Qatar thuis shirt en tenue 2018-2019

Het nieuwe thuisshirt van Qatar is gebaseerd op het bekende Nike 2018 Template. De basis van het thuisshirt is rood. De kraag van het shirt begint diagonaal maar eindigt als een rechte hals. In deze kraag loopt een donker rode baan. Deze baan loopt door tot aan de achterkant van het shirt. Op de rechterkant van de borst is het logo van Nike te zien. De bekende swoosh is wit van kleur. Sinds 2010 is deze swoosh al te zien op het voetbalshirt van de Qatarese selectie. Tijdens deze periode heeft het land al een aantal internationale toernooien gewonnen. Qatar was in de 2014 de beste in het West-Aziatisch kampioenschap, Ook won het land in 2014 de Golf Cup of Nations. De rechterkant van het voetbalshirt bevat het logo van de Qatarese voetbalbond. Het land heeft nog nooit deelgenomen aan het Wereldkampioenschap voetbal maar daar komt in 2022 in ieder geval verandering in. Qatar gaat het WK in 2022 organiseren en hoeft hierdoor geen kwalificatie te spelen. Opvallend aan dit WK is dat het toernooi gespeeld wordt in de winter. De openingswedstrijd wordt gespeeld op 21 november en op 18 december is de finale. Met 28 speeldagen wordt het WK 2022 het kortste toernooi in 44 jaar. Het thuistenue van Qatar wordt gecompleteerd door een rode broek en rode voetbalkousen. Hier staan ook uitingen van Nike en de voetbalbond op. Net zoals bij alle tenues van Nike wordt er ook bij dit tenue gebruik gemaakt van de Nike Dri Fit Technology. Deze technologie zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer tijdens de wedstrijden, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. Deze technologie hebben de spelers van Qatar ook zeker nodig. Het WK van 2022 wordt namelijk in de winter gespeeld omdat de tempraturen in de zomer veel te hoog zijn.

Qatar voetbalshirt kopen.

Het nieuwe thuisshirt van Qatar is te koop in de onderstaande webshop. Het voetbalshirt heeft voor volwassenen een prijs van € 84,95 en voor kinderen kost het shirt € 69,95. Het is ook mogelijk om het shirt van Qatar in deze webshop te laten bedrukken. Dit kan zowel met de naam en rugnummer van je favoriete spelers als met je eigen naam en rugnummer! Wil je andere producten van Qatar kopen? Check dan het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder. Directe levering gegarandeerd!

Bestel je nieuwe Qatar voetbalshirt in DEZE WINKEL.