6 november 2014

Qatar voetbalshirts 2014-2015

De voetbalbond van Qatar heeft in samenwerking met kledingsponsor Nike de voetbalshirts voor het seizoen 2014-2015 officieel gepresenteerd. De shirts vieren de identiteit van het land Qatar, leveren prestatie verbeterende innovaties en hebben een duurzaam ontwerp. Het voetbalelftal van Qatar zal op 13 november in Riyadh debuteren in de nieuwe voetbalshirts. Dan neemt het land deel aan een regionaal toernooi dat plaats vindt in Saoedi-Arabië. Het nieuwe Qatar thuisshirt heeft een klassiek uiterlijk en bezit de traditionele kleuren van de vlag van het land. Het thuisshirt is overwegend bordeaux rood en wordt versierd met witte details. Zo zijn de schouders en uiteinden van de mouwen wit. In de binnenzijde van de bordeaux rode v-hals is de vlag van het Aziatische land gedrukt. Daarnaast bezit de linkerborst het logo van de voetbalbond en de rechterborst een witte Nike swoosh. Het thuistenue kent verder een bordeaux rood short. De kousen bezitten ook deze kleur. Doordat zowel het short als de kousen ook witte details bezitten vormt het thuistenue een stylish geheel.

Het uitshirt van het Aziatische land Qatar, waar in 2022 het WK zal plaatsvinden, is overwegend wit. Het uitshirt verschilt enkel in kleur van het thuisshirt 2014-2015. Het Qatar wordt op de schouders en uiteinden van de mouwen versierd met bordeaux rode details. Ook bij dit voetbalshirt komt in de binnenzijde van de hals de vlag van het land terug. De linkerborst bezit het logo van de voetbalbond van Qatar, terwijl de rechterborst een bordeaux rode Nike swoosh bezit. Het uittenue bezit naast dit witte shirt een wit short en witte kousen, beide ook versierd met bordeaux rode details. Check hieronder foto's van de nieuwe Qatar voetbalshirts. Deze zijn te koop in de online voetbalshop van Subside Sports, evenals andere shirts van Aziatische landen.

Koop het hier... en geef hieronder jouw mening!

Qatar Thuisshirt 2014-2015

Qatar Thuisshirt 2014-2015 2

Qatar Uitshirt 2014-2015

Qatar Uitshirt 2014-2015 2 (1)

Extra informatie
Uiteraard zijn alle Nike voetbalshirts voor het seizoen 2014-2015 uitgerust met de meest geavanceerde technieken van teamkledingsponsor Nike, om de prestaties van het team te bevorderen. De nieuwe Qatar voetbalshirts zijn namelijk uitgerust met het Nike Dri-Fit systeem en de zogenaamde mesh en laser-cut ventilation holes, waardoor de spelers van het land coole lucht krijgen op de plaatsen waar dit het meest nodig is. De Nike Dri-Fit Technology zorgt ervoor dat het zweet en vocht naar van de spelers naar de buitenkant van het voetbalshirt worden getransporteerd, waar het vocht sneller verdampt. De laser-cut ventilation holes en mesh panelen zijn gevestigd onder de oksels en aan de zijkanten van het voetbalshirt. Dit is de plaats waar de meeste warmte wordt gegenereerd en waar de gaatjes en mesh panelen moeten zorgen voor een ademend gevoel en een snellere luchtcirculatie. Daarnaast zijn de voetbalshirts gefabriceerd van een combinatie van katoen en gerecycled polyester. Dit materiaal heeft de meest vochtafvoerende eigenschappen en zorgt daarnaast voor een zacht gevoel en strakke pasvorm. Het gehele tenue van het nationale elftal van Qatar is gemaakt van recycled polyester. De voetbalshirts van Nike bestaan voor 96% uit gerecycled polyester, de shorts voor 100% en de kousen voor 78%. Voor ieder tenue van Nike zijn 18 gerecyclede plastic flessen gebruikt. Sinds 2010 heeft Nike meer dan 2 biljoen flessen verzameld, genoeg om meer dan 2800 voetbalvelden te vullen. Tot zover de technische informatie! 

Bron: news.nike.com