5 september 2016

Iran voetbalshirts 2016-2017

Het nationale elftal van Iran heeft weer een nieuw voetbalshirt. In dit shirt spelen de Iranezen de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2018 gedurende 2016-2017. Iran is ingeeld in een poule met Zuid Korea, Oezbekistan, China, Syrië en Qatar. De nummer één en twee van deze poule verzekeren zich voor een ticket naar het WK van 2018 in Rusland. Het nationale elftal van Iran heeft vanaf deze zomer een nieuwe kledingsponsor. Adidas heeft het Duitse merk Uhlsport vervangen. Het nieuwe shirt werd voor het eerst gedragen in de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen het nationale elftal van Qatar. We bespreken het design van het nieuwe Adidas voetbalshirt van Iran hieronder.

Iran thuis shirt en tenue 2016-2017

Het nieuwe Iran shirt voor 2016-2017 is overwegend wit en is gebaseerd op het Adidas Regista template. Dit betekent dat het shirt ook een diagonaal vlak aan de rechterkant van het shirt bevat. Bovendien is het voetbalshirt van Iran voorzien van twee diagonale banen aan de onderkant van het shirt. Deze zijn wit. Uniek aan het nieuwe shirt is de print van een cheetah over de linker onderkant. Deze zagen we eerder terug komen op de WK 2014 shirts van Iran. Destijds was Uhlsport nog kledingsponsor. De bijnaam van het nationale elftal van Iran is ''The Lions of Persia''. Het nieuwe shirt is verder uitgerust met witte Adidas trademark strepen over de schouders en mouwen. Op de borst staan de logo's van Adidas en de voetbalbond van het land, de F.F.I.R.I. (Football Federation Islamic Republic of Iran). Het nieuwe thuistenue van Iran wordt gecompleteerd door een wit voetbalbroekje met witte strepen van Adidas. Op de shorts staan bovendien de logo's van de voetbalbond en Adidas. De kousen zijn geheel wit.

Check hieronder de foto's van de nieuwe Iran tenues voor de periode 2016-2017. De voetbalshirts zijn uitgerust met de Adidas Climacool technology, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, voor een optimale prestatie. De nieuwe tenues worden gedragen door sterren als Azmoun, Taremi, Rezain, Jahanbakhsh, Oladi en nog meer sterren.

Iran voetbalshirt kopen

Het nieuwe Iran shirt van Adidas voor 2016-2017 kan je vooralsnog nergens kopen. Wil je andere Iran merchandising kopen zoals t-shirts en sweaters of shawls? Check dan de onderstaande shop! Directe levering gegarandeerd!

Koop je Iran t-shirt of voetbalshirt in deze SHOP!

Iran -voetbalshirt -2016-2017