Iran retro voetbalshirt

Het nationale voetbalelftal van Iran is voor de zesde keer (1978, 1998, 2006, 2014, 2018 en 2022) in de geschiedenis aanwezig op het wereldkampioenschap voetbal. Ook in Qatar is het Iraanse voetbalelftal van de partij. Dit seizoen is het lokale sportmerk Majid Sportswear verantwoordelijk voor het design van de Iran WK 2022 voetbalshirts. Echter zoals bijna tijdens ieder toernooi het geval is, kun je de nieuwste Iran voetbalshirts vrijwel nergens bestellen. Gelukkig zijn er andere merken die wel wat voor de fans van het nationale voetbalelftal van Iran in petto hebben. De nieuwe collectie van COPA Football, het merk gespecialiseerd in de productie van retro voetbalshirts, heeft het Iran voetbalshirt van 1998 in het assortiment. In dit artikel besteden we aandacht aan het Iran retro voetbalshirt!

In 1998 speelde Iran tijdens het wereldkampioenschap voetbal in Frankrijk tegen Duitsland, Joegoslavië en Verenigde Staten. De eerste wedstrijd tegen Joegoslavië verloor Iran met 1-0 door een doelpunt van Mihajlovic. De tweede wedstrijd speelde Iran tegen politiek vijand Verenigde Staten. De ''Perzische Leeuwen'' wonnen deze wedstrijd met 2-1 door doelpunten van Estili en Mahdavikia. Dit leidde tot een groots volksfeest in hoofdstad Teheran. Als de laatse wedstrijd tegen Duitsland gewonnen werd, zou Iran de achtste finales van het toernooi bereiken. Dit mocht niet zo zijn. Iran verloor namelijk met 2-0 van ''Die Mannschaft'' door doelpunten van Bierhoff en Klinsmann. In 1998 stond Iran onder leiding van de Joegoslavische trainer Tomislav Ivic en speelde een deel van de selectie in de Bundesliga, zoals Khodadad Azizi, Karim Bagheri en Ali Daei.

In 1998 was Puma nog kledingsponsor van het nationale voetbalteam van Iran. Deze functie vervulde het Duitse sportmerk 1998 tot 2000. Eerder was Puma kledingsponsor in 1980 en vervolgens ook weer in het seizoen 2006-2007. Het Iran retro voetbalshirt 1998 heeft exact hetzelfde design als het thuisshirt van dat jaar, alleen ontbreekt het logo van Puma op het midden van de borst. Het voetbalshirt is overwegend wit en bevat op het midden de naam van het land in de kleuren van de vlag: groen/wit/rood. Op de rechterborst staan in het rood de letters van de voetbalbond in het rood: I.R. Ter hoogte van de linkerschouder bevindt zich een groene en rode golf en op de linkermouw staat de vlag van het land. Het Iran retro voetbalshirt bevat verder een combinatie van een V-hals en opstaande kraag. Ook de kraag is groen. Het voetbalshirt is gemaakt van hetzelfde materiaal als in 1998 en bestaat voor 100% uit polyester.

Het COPA Football Iran voetbalshirt 1998 kun je vanaf nu voor volwassenen (maten S, M, L, XL en XXL) bestellen. Het voetbalshirt heeft een prijs van € 69,95. Dit voetbalshirt kun je ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt dezelfde bedrukking gebruikt als in de jaren '70. Check ook andere Iran retro voetbalshirts in deze winkel. Directe levering!

Bestel je Iran retro voetbalshirt exclusief in deze SHOP! 


Iran retro voetbalshirt 1998

Iran retro voetbalshirt 1998

Detail Iran retro voetbalshirt