22 mei 2018

Iran uitshirt WK 2018

Het nieuwe uitshirt van het nationale elftal van Iran is afgelopen weekend officieel gelanceerd door adidas en de Iranese voetbalbond. Dit shirt droeg Iran in de met 1-0 gewonnen oefenwedstrijd tegen Oezbekistan. Dit shirt wordt bovendien gedragen tijdens de WK 2018 uitwedstrijden en overige uitwedstrijden gedurende 2018-2019. Het was nog maar de vraag of adidas deze zomer verantwoordelijk zou zijn voor de productie van de tenues van Iran. Door de politieke onrust in het land wilde het merk zou het merk afstand hebben willen doen met de verbintenis met de Iranese voetbalbond. Met de lancering van het nieuwe uitshirt voor 2018-2019 lijkt dit niet het geval. Check hieronder alle details over het nieuwe shirt van het Iranese voetbalelftal.

Iran WK 2018 uit shirt en tenue

Het Iran uitshirt voor 2018 is evenals de uittenues van België, Zweden, Algerije, Schotland, Noord Ierland en Wales geïnspireerd door het Condivo 18 template van het Duitse sportmerk. Dit betekent dat het tenue wordt gekenmerkt door de horizontale strepen over het shirt. Deze strepen hebben verschillende diktes, die in elkaar overlopen. Deze banen hebben twee tinten rood. Het nieuwe voetbalshirt voor het WK van 2018 is bovendien uitgerust met witte accenten. Deze komen terug in de ronde hals en in de drie strepen van adidas over de mouwen. De rechter borst is uitgerust met het adidas performance logo en de andere borst bevat het logo van de Iranese voetbalbond, de Football Fedration Islamic Republic of Iran (FFIRI). Op het midden van de borst prijkt nog wel een speciaal detail. Hier bevindt zich een badge van een leeuw. Dit is een verwijzing naar de bijnaam van het voetbalelftal van Iran: de Perzische Leeuwen.

Het nieuwe uittenue van Iran wordt compleet gemaakt door een rood voetbalbroekje. Dit short bevat aan de zijkanten drie witte adidas stripes en aan de onderkant een subtiele witte lijn. Op de broekjes staan ook de logo's van de voetbalbond en adi. De kousen zijn rood met aan de bovenkant witte adidas strepen. Zoals alle tenues van adidas zijn de voetbalshirts van Iran uitgerust met de adidas Climalite technologie, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren.

Check hieronder nog een foto van het nieuwe shirt, waarin vanaf nu sterren als Alireza Jahanbakhsh, Azmoun, Taremi, Ghafouri, Reza Ghoochannejhad en andere sterren schitteren.

Iran voetbalshirt bestellen

Het is nog maar de vraag of je het nieuwe voetbalshirt van Iran ook daadwerkelijk kunt bestellen. Het shirt heeft voor volwassenen in dat geval een prijs van € 84,95. Wil je andere Iran producten bestellen? Check dan het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder of check het

in DEZE WINKEL

of deze SHOP!