9 mei 2018

Nieuw Iran retro voetbalshirt 1990 gelanceerd

Copa Football staat bekend om de geweldige retro shirts die het merk ontwerpt. Met het WK voetbal in aantocht zijn er weer verschillende unieke retroshirts uitgebracht door het Nederlandse voetbalmerk. Van alle 32 landen die van de zomer deelnemen aan het WK in Rusland, heeft het merk nu een retro shirt in haar collectie. Dit geldt ook voor WK deelnemer Iran. Eén van de nieuwste shirts uit de Collectie is namelijk het retro shirt van Iran. Gebaseerd op het shirt dat de spelers droegen in 1990. Ben jij nieuwsgierig naar het nieuwe retro shirt van Iran? Check de details hieronder!

Iran retro shirt voetbalshirt 1990

In de periode rond 1990 richtte het Iraanse voetbal zich weer op na een donker periode uit de geschiedenis van het land. De Irak-Iran oorlog kwam in 1988 ten einde en het land kon zich weer gaan richten op voetbal. Dit deden ze ook en het land schreef zich in voor de kwalificatie wedstrijden voor het WK van 1990. Het land werd echter op doelsaldo uitgeschakeld door China. In de jaren ’90 ging het niet gemakkelijk met het land. Echter in 1996 konden de Iraniërs eindelijk weer juichen. Het land werd 3e in de Azië-Cup. Het Aziatische land telde weer enigszins mee. Grote voetballers uit deze periode waren: Ali Daei, Khodadad Azizi en Karim Bagheri Deze zomer is de 5e deelname aan het WK voetbal. Nog nooit overleefde Iran echter de poulefase daar moet in Rusland verandering in gaan komen. De poulefase wordt echter al een hele beproeving. Iran neemt het namelijk op tegen: Spanje, Portugal en Marokko.

Het design van het retro shirt van Iran uit 1990 is natuurlijk ook erg klassiek. Dit komt in eerste instantie door de super gave V-hals waar het shirt mee is uitgerust. Deze hals is versierd met een witte rand die tussen twee groene randen in loopt. Groen is ook de basiskleur van het shirt van Iran in 1990. Tegenwoordig is het thuisshirt van Iran wit, maar in de jaren ’90 droegen de spelers een groen thuisshirt. Op de rechterkant van het shirt prijken de eerste twee letters van het land IR. Het logo van de F.F.I.R.I. (Football Federation Islamic Republic of Iran) is niet terug te vinden op het shirt. Wat een retro shirt altijd erg mooi maakt is het feit dat het shirt niet is voorzien van een shirtsponsor. Dit komt omdat in de tijd dat dit shirt gedragen werd, er nog geen shirtsponsor aanwezig was op het shirt. Ook de kledingsponsor staat niet op het shirt. Op dit moment is adidas de trotse sponsor van de WK-gangen Iran. Hiermee is de cirkel rond want in 1978 was adidas de allereerste kledingsponsor van het land. Tussen de periodes van adidas in zijn er vele anderen merken verantwoordelijk geweest voor het design van het shirt. Onder anderen Puma (1980, 1998-2000, 2006-2007), Amini (1981-1993), Shekari (1993-1998 en 2000-2003), Daei Sport (2003-2006 en 2008-2009) en Uhlsport (2012-2016)

Het COPA football retro voetbalshirt van Iran wordt als extraatje geleverd in een luxe Copa cadeaubox. Net als het shirt van Iran uit 1990 bestaat dit retroshirt voor 100% uit katoen.

Iran retro shirt bestellen

Het nieuwe Iran retro shirt van 1990 kan je vanaf nu bestellen in de onderstaande webshop. Het shirt is alleen te bestellen in volwassen maten (S, M, L, XL en XXL). Het shirt kost €59,95. Het is zelfs mogelijk om het shirt te personaliseren met bedrukking van je eigen naam en nummer. Bent u opzoek naar andere producten van Iran? Check dan het overzicht hiernaast of hieronder. Directe levering gegarandeerd!

Scoor je Iran retro shirt in DEZE WEBSHOP