14 november 2022

Iran voetbalshirts WK 2022

De nationale voetbalbond van Iran en kledingsponsor Majid Sportswear hebben dit weekend de nieuwe Iran WK 2022 voetbalshirt gepresenteerd. In deze tenues speelt het Iraanse voetbalelftal de WK 2022 wedstrijden en ook de andere interlands in de periode 2022-2023. Tijdens het WK in Qatar speelt Iran in poule B tegen Engeland, Verenigde Staten en Wales. Het lokale sportmerk Majd Sportswear is sinds vorig jaar de kledingsponsor van het nationale voetbalelftal en is ook verantwoordelijk voor het design en de productie van de WK 2022 tenues van de ''Perzische Leeuwen''.

Iran thuisshirt WK 2022

Het Iran thuisshirt 2022-2023 is bijna volledig wit en bevat zowel een verwijzing naar de nationale vlag als naar de bijnaam van het nationale voetbalelftal. De kleuren van de vlag komen terug in de band aan de achterkant van de ronde hals. Deze bevat namelijk een groene, witte en rode lijn. Dit detail komt ook weer terug in de band aan de onderkant van de mouwen. De mouwen bevatten een all-over print van vlekken, geïnspireerd door de huid van een leeuw en dat is natuurlijk een verwijzing naar de bijnaam van het nationale elftal: Perzische leeuwen. Op de rechterborst staat het logo van Majid Sportswear en de linkerborst bevat het logo van de nationale voetbalbond, de Football Federation Islamic Republic of Iran (FFIRI). De onderkant van de achterkant van het voetbalshirt bevat een rode band. Het Iran WK 2022 thuistenue wordt gecompleteerd door een wit voetbalbroekje en witte kousen met details in de kleuren van de nationale vlag.

Iran uitshirt WK 2022

Het Iran WK 2022 uitshirt heeft hetzelfde template als het thuisshirt, maar is volledig rood. Ook dit voetbalshirt bevat een ronde hals met aan de achterzijde lijnen in de kleuren van de vlag. Ook de band aan de onderkant van de mouwen bevat deze lijnen en de mouwen bevatten dezelfde print als op het thuisshirt. De logo's van de voetbalbond en Majid Sportswear staan op dezelfde plek als op het thuistenue. Het uittenue wordt gecompleteerd door een rood voetbalbroekje en rode kousen.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de Iran WK 2022 voetbalshirts, welke vanaf nu gedragen worden door spelers als Azmoun, Taremi, Jahanbakhsh, Torabi, Amiri, Hajsafi en nog meer spelers.

Iran voetbalshirt bestellen

De Iran WK 2022 voetbalshirts kun je helaas nergens bestellen. Ben je op zoek naar een retro voetbalshirt of een goedkoop t-shirt van het land? Check het dan in de onderstaande winkels. Het retro voetbalshirt is € 69,95 voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL en XXL) en de t-shirts bestel je al vanaf € 29,95. Directe levering!

Bestel je Iran voetbalshirt direct in deze SHOP

of in deze fanshop! 

Iran thuisshirt 2022-2023

Iran uitshirt 2022-2023