Het Melbourne City uitshirt 2016-2017 is gelanceerd door Melbourne City en kledingsponsor Nike. Melbourne City maakt onderdeel uit van 'The City Football Group'. Ook clubs als Manchester City, New York City en Yokohama F. Marinos maken onderdeel uit van deze holding. Melbourne City wordt gezien als het kleine 'zusje' van Manchester City. In dit voetbalshirt speelt Melbourne City de A-League uitwedstrijden in het seizoen 2016-2017. Voor de Australische club schitteren sterspelers als Tim Cahill, Bruno Fornaroli, Neil Kilkenny, Anthony Caceres en Thomas Sorensen. Hieronder bespreken wij het design van het nieuwe uitshirt uitvoerig.

Rood Melbourne City uitshirt 2016-2017

Het nieuwe Melbourne City uitshirt 2016-2017 is gebaseerd op de oude clubkleuren rood en wit. Deze kleuren stonden voor de overname door 'The City Football Group' centraal bij Melbourne City. De body van het voetbalshirt kent een verticaal linker- en rechterdeel. Beide vlakken kennen van links naar rechts een overloop van wit naar rood. Dit effect is op de mouwen niet zichtbaar. Deze zijn volledig rood. Het voetbalshirt word verder versierd met een ronde hals. Deze hals is langs de zijkanten wit van kleur. Onder de hals is een zwarte Nike swoosh gedrukt. Voor de overname van was Kappa nog kledingsponsor van de club uit Melbourne. Verder is op de linkerborst het logo van Melbourne City zichtbaar. Het tevens nieuwe logo haalt onder andere inspiratie uit het logo van Manchester City en ook uit de oude clubkleuren. De rechterborst wordt versierd met het logo van A-League. Hoofdsponsor Etihad Airways versierd het midden van het voetbalshirt. Daarnaast komt het logo van de nieuwe subponsor DON terug op de mouwen. Het nieuwe Melbourne City tenue 2016-2017 wordt gecomplementeerd door een rood short en witte kousen. Check hieronder foto's van dit nieuwe tenue.

De nieuwe Melbourne City voetbalshirts kan je vooralsnog nergens kopen. Check andere voetbalshirts voor het seizoen 2016-2017 in deze officiële fanshop!

Melbourne City Uitshirt 2016-2017

Melbourne City Uitshirt 2016-2017 2