17 augustus 2016

Melbourne City thuisshirt 2016-2017

Metlbourne City en Nike hebben het nieuwe thuisshirt voor 2016-2017 officieel gelanceerd. In dit voetbalshirt speelt het ''zusje'' van Manchester City de wedstrijden in de Australische A League gedurende 2016-2017. De club speelt haar thuiswedstrijden in het Melbourne Rectangular Stadion en staat onder leiding van John van't Schip. Bij de club spelen onder andere Tim Cahill, Gameiro en Caceres. We bespreken hieronder kort het design van het nieuwe shirt en tenue van de Australische club, waarvan Manchester City voor 80% eigenaar is. Dit is dan ook deels te zien in de tenues van Melbourne City.

Het nieuwe shirt van Melbourne City is overwegend wit en bevat licht blauwe mouwen met dunne strepen. De bies aan de onderkant van de mouwen bevat bovendien witte en blauwe verticale strepen. Het logo van Nike staat op het midden van de borst, terwijl het logo van hoofdsponsor Etihad Airways op het midden van het shirt staat. Het logo van de club prijkt op de linker borst en de andere borst bevat het logo van de A League. Verder zijn de mouwen van het nieuwe shirt van Melbourne uitgerust met het logo van de nieuwe subponsor DON. De achterkant van de crew neck bevat verder een navy blauwe lijn een ook de zijkanten van het shirt zijn uitgerust met een sepciale strip. Het nieuwe tenue van Melbourne City wordt gecompleteerd door een wit voetbalbroekje en licht blauwe kousen. Zoals alle tenues van Nike zijn de nieuwe shirts van Melbourne City uitgerust met de Nike Dri Fit technology, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. Check hieronder de foto's!

Het nieuwe uitshirt van Melbourne City is rood/wit gestreept. Dit waren de clubkleuren van de Australische club bij de oprichting in 2009. Echter door de overname van ''the City Group'' zijn de clubkleuren van Melbourne City verandered in wit en licht blauw. Verwacht wordt dat het tenue vanaf 2017 geheel licht blauw zal worden, evenals het shirt van Manchester City. Daarover later meer!

De nieuwe Melbourne City voetbalshirts kan je vooralsnog nergens kopen. Check andere voetbalshirts voor het seizoen 2016-2017 in deze officiƫle fanshop!

Melbourne -City -voetbalshirt -2016-2017

Melbourne -city -shirt -2016-2017