3 januari 2017

Qatar voetbalshirt 2017-2018

Het nieuwe voetbalshirt van Qatar is officieel gelanceerd door de voetbalbond van het land en kledingsponsor Nike. In dit shirt speelt het nationale elftal van Qatar de resterende kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2018 in Rusland gedurende 2017. Qatar heeft de laatste kwalificatieronde gehaald en strijdt in een poule met Iran, Zuid Korea, Oezbekistan, Syrië en China om een plaats in de volgende ronde. De nummers één en twee van deze poule plaatsen zich direct voor het WK van 2018. Na vijf wedstrijden spelen, staat Qatar op een vijfde plaats. We bespreken hieronder het design van het nieuwe shirt.

Qatar thuis shirt en tenue 2017-2018

Het nieuwe Qatar shirt voor het komende seizoen heeft het standaard Nike template. Het shirt is geheel rood en bevat ook iets donkerder rode details. Deze donkerder rode details komen terug in de band aan de achterkant van de v-hals. Bovendien bevat het shirt een strip aan de zijkanten van het shirt. Deze strip zet uit wanneer de spelers in beweging zijn en zorgt bovendien voor ventilatie. Verder staat de naam van het land aan de achterkant van de kraag: QATAR. De rechter borst bevat de swoosh van Nike in het wit. De Amerikaanse kledingsponsor verzorgt sinds 2010 de tenues en trainingskleding van het nationale elftal van Qatar. De andere borst bevat het logo van de voetbalbond van het land: QFA (Qatar Football Association). Het Qatarees elftal kwalificeerde zich nog nooit voor een WK, maar is in ieder geval tijdens het WK van 2022 aanwezig. Dan vindt het toernooi plaats in de oliestaat. Het nieuwe Qatar tenue wordt gecompleteerd door een geheel rood voetbalbroekje en rode kousen. Op beide items staan uitingen van kledingsponsor Nike en de voetbalbond van het land.

Zoals alle tenues van Nike is het nieuwe tenue van Qatar uitgerust met de Nike Dri Fit technology, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat spelers optimaal kunnen presteren. Vanaf januari 2017 wordt het shirt gedragen door sterren als Soria, Al-Haidos, Kasola en Hassan. Check hieronder meer informatie over het authentic shirt van Qatar, welke is uitgerust met het revolutionaire AeroSwift systeem van Nike.

Qatar voetbalshirt kopen

Het nieuwe Qatar shirt van NIKE kan je per direct kopen in de onderstaande shop. Het voetbalshirt heeft een prijs van € 84,95 voor volwassenen en € 69,95 voor kinderen. In deze shop kan je het shirt ook laten voorzien van een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële bedrukking gebruikt die de spelers ook op het shirt dragen. De nationale elftallen dragen naast een rugnummer en de naam, ook een borstnummer op het voetbalshirt. Wil je andere producten van Qatar kopen, check dan onder andere het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder. Directe levering gegarandeerd!

Scoor het nieuwe shirt van Qatar in deze shop!

Qatar -shirt -2017-2018 (1)
Qatar -shirt -2017-2018-detail

Qatar -shirt -2017-2018-b
Technische informatie Qatar authentic voetbalshirt

Qatar en Nike hebben dit jaar een authentic versie gelanceerd. Dit is de zogenaamde VAPOR MATCH versie. Deze is duurder dan de replica versie en heeft een prijs van € 140,- en vallen strak om het lichaam. Dit voetbalshirt is het shirt dat ook echt door de spelers wordt gedragen. Dit shirt is uitgerust met de Vapor technologie. Voorafgaand aan de lancering van het Nike Vapor Kit template heeft Nike uitvoerig onderzoek gedaan. Het uitgangspunt tijdens dit onderzoek was “ademend, maar niet te doorzichtig”. Nike is tot de conclusie gekomen dat Nike met dit template de toekomst aankan en de snelheid van het spel met dit template bevordert. Het template bevat de technologie AerowSwift. AeroSwift levert een aantal voordelen. Het levert een shirt dat 10% lichter is dan zijn voorgangers. Bovendien zorgt Aeroswift voor een shirt dat 50% meer stretch bevat dan zijn voorgangers en dus strak om het lichaam valt en de spelers bovendien voldoende bewegingsvrijheid hebben. Daarnaast transporteert het zweet 20% sneller dan zijn voorgangers. Alsof het niet genoeg is drogen voetbalshirts met Aeroswift 25% sneller dan zijn voorgangers. Kortom, voordelen alom. Het mesh desgin rondom de borst moet hier tevens aan bijdragen.