12 oktober 2020

Qatar voetbalshirts 2020-2021

De nieuwe Qatar voetbalshirts voor de periode 2020-21 zijn afgelopen weekend officieel gelanceerd door de nationale voetbalbond en kledingsponsor Nike. Omdat het WK van 2022 in Qatar plaats vindt, heeft het Qatarese voetbalelftal zich automatisch geplaatst voor het toernooi. Dat betekent direct dat het nationale elftal voor het eerst in de geschiedenis deelneemt aan een wereldkampioenschap. In deze tenues speelt Qatar dus voornamelijk oefenwedstrijden, maar ook een aantal kwalificatiewedstrijden ter voorbereiding op de Azië Cup van 2023.  Het nationale team is volgend jaar ook uitgenodigd om aan de Copa America deel te nemen.  Ook tijdens dit toernooi speelt Qatar dus in deze voetbalshirts.

Qatar thuisshirt 2020-2021

Nike is sinds eind 2010 kledingsponsor van het Qatarese voetbalelftal en is ook weer verantwoordelijk voor de productie en het design van het nieuwe Qatar tenue. Evenals veel andere nieuwe Nike voetbalshirts dit jaar bevat het Qatar thuisshirt een print over het tenue. De onderkant van het tenue is bordeaux rood en de bovenkant van het voetbalshirt heeft een lichtere tint rood. Beide delen worden gescheiden door een design van driehoeken. Dit zigzag design is een verwijzing naar de zigzag van de vlag van het land. De vlag van het Aziatische land is aan de linkerkant wit en aan de rechterkant bordeaux rood. Beide delen worden gescheiden door eenzelfde zigzag baan. De bordeaux rode accenten komen ook weer terug in de v-hals van het voetbalshirt en in de band aan de onderkant van de mouwen. Deze band bevat ook een design van zigzag strepen. Het tenue bevat, evenals vele andere Nike tenues, een zigzag taping aan de zijkanten van het voetbalshirt. Deze strip is onderdeel van het nieuwe template van Nike. De swoosh van Nike prijkt in het wit op de rechterborst en de andere borst is voorzien van de badge van de Qatarese voetbalbond, de Qatar Football Association (QFA). Het Qatar thuistenue wordt compleet gemaakt door een donkerrood voetbalbroekje met diagonale, rode banen. Ook de logo's van de voetbalbond en Nike staan op de broekjes. De kousen zijn ook een combinatie van bordeaux rood en rood.

Qatar uitshirt 2020-2021

Het Qatar uitshirt 2020-2021 heeft een vrij basic design. Het voetbalshirt is overwegend wit/beige en bevat ook bordeaux rode accenten. De brede v-hals heeft deze kleur en hetzelfde geldt voor de zigzagband aan de zijkanten van het voetbalshirt en de band aan de onderkant van de mouwen. De swoosh van Nike op de rechterborst is ook bordeaux rood. Het uittenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje met aan de zijkanten een brede diagonale band in het bordeaux. De kousen zijn ook overwegend wit. Zoals alle tenues van Nike zijn de Qatar voetbalshirts ook weer uitgerust met de Nike Dri Fit technologie, welke zorgt voor de perfecte ventilatie en afvoer van vocht. 

We hebben nog kort een reactie van VP Nike Football Apparel, Scott Munson: ''The nieuwe Qatar collectie is een mooie combinatie van de voetbaltradities in het land en een vooruitstrevend design. Het idee was om de identiteit van het nationale elftal met haar opvallende kleuren door een moderne Nike lens te filteren.'' Assim Madibo, middenvelder van het nationale elftal is verheugd met het resultaat: ''We zijn erg blij met ons nieuwe voetbalshirt. Het design benadrukt onze vlag en dat is voor ons een belangrijke reminder naar onze supporters en waar wij voor staan.''  Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe Qatar tenues, die vanaf nu tot maart 2022 gedragen worden door spelers als Akram Afif, Abdulla, Al Haidos, Hassan, Boudiaf en andere spelers.

 

Qatar voetbalshirt bestellen

De Qatar voetbalshirts 2020-2021 kun je vanaf nu  bestellen in de onderstaande webshops. De tenues zijn alleen beschikbaar voor volwassenen en hebben een prijs van € 89,95. Het voetbalshirt kun je bestellen in de maten S, M, L, XL en XXL en kun je ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Check ook goedkope Qatar t-shirts!

Bestel je Qatar voetbalshirt altijd in deze winkel! 

Qatar thuisshirt 2020-2021

Qatar uitshirt 2020-2021