Polen voetbalshirts 2022-2023

De Poolse voetbalbond en kledingsponsor Nike hebben vandaag de nieuwe Polen voetbalshirts 2022-2023 gepresenteerd. In deze tenues speelt het Poolse voetbalelftal de WK 2022 wedstrijden en de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het EK van 2024 in de periode 2022-2023. Tijdens het WK in Qatar speelt Polen tegen Mexico, Saudi-Arabië en Argentinië in poule C. Ook dit jaar is Nike weer verantwoordelijk voor het design en de productie van de Polen voetbalshirts. Deze functie heeft het Amerikaanse sportmerk sinds medio 2009.

Polen thuisshirt 2022-2023

Het Polen thuisshirt 2022-2023 is dit jaar weer volledig wit en bevat op de mouwen en de bovenkant van het voetbalshirt een all-over graphic print, die verwijst naar de vleugels en het nest van de adelaar uit het logo van de Poolse voetbalbond en het landswapen. Dit is een eerbetoon aan het eeuwenoude symbool van Poolse soevereiniteit en eenheid. Deze print is zilver/wit. Het tenue bevat verder alle kenmerken van het nieuwe Nike template. Het Polen thuisshirt bevat een ronde hals met daaronder een ronding. Boven deze ronding bevindt zich de graphic print en onder de ronding is het Polen thuisshirt wit. Op de rechterborst prijkt de swoosh van Nike in het rood en de linkerborst bevat het logo van de Poolse voetbalbond, de Polski Związek Piłki Nożnej (PZPN). Dit betreft hetzelfde logo als het landswapen van Polen. De binnenkant van de hals bevat het moderne logo van de Poolse voetbalbond. Het Polen thuistenue wordt gecompleteerd door een wit of rood voetbalbroekje, welke ook de logo's van de Poolse voetbalbond en Nike bevat. De kousen zijn volledig wit met een rode swoosh.

Polen uitshirt 2022-2023

Het Polen uitshirt 2022-2023 heeft een retro look. Het voetbalshirt is rood en wordt vooral gekenmerkt door de brede ronde hals. Deze is wit met een dunnere rode lijn. Dit design komt ook weer terug in de band aan de onderkant van de mouwen. De rood/witte kleurencombinatie is een verwijzing naar twee belangrijke waarden van de inwoners van Polen: vrede en trots. Ook dit dit tenue heeft de kenmerken van het nieuwe Nike template. De logo's van de Poolse voetbalbond en Nike staan op dezelfde plek als op het thuisshirt. Ook dit voetbalshirt bevat aan de binnenkant van de hals het moderne logo van de PZPN. Dit tenue wordt compleet gemaakt door een rood voetbalbroekje en rode kousen.

De nieuwe Polen WK 2022 voetbalshirts zijn, zoals alle nieuwe Nike voetbalshirts, uitgerust met de nieuwste performance technologieën. De authentic voetbalshirts (de spelersversie) bevatten de Nike Dri Fit ADV technologie en de replica/stadium voetbalshirts de Nike Dri Fit technologie. Beide systemen zijn in de stof (100% polyester) van de tenues verwerkt en zorgen voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. De tenues zijn bovendien onderdeel van het Nike Move To Zero programma. Dit betekent dat de tenues zijn geproduceerd van gerecycled polyester, afkomstig van plastic waterflessen.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe Polen voetbalshirts 2022-2023, welke vanaf nu tot begin 2024 gedragen worden door spelers als Lewandowski, Cash, Zielínski, Zalewski, Milik, Krychowiak, Glik, Rybus en andere spelers.

Polen voetbalshirt bestellen

De nieuwe Polen WK 2022 voetbalshirts kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL en XXL) is het authentic voetbalshirt € 139,95 en de replica versie € 89,95. Voor kinderen (maten 122, 128, 140, 152, 164 en 176) zijn de voetbalshirts € 69,95. De voetbalbroekjes zijn beschikbaar vanaf € 34,95 en de kousen zijn € 17,95. In deze winkels kun je de nieuwe Polen tenues ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt, die de spelers ook op het tenue dragen.