Polen uitshirt 2020-2021

De Poolse voetbalbond en kledingsponsor Nike hebben vandaag ook het nieuwe Polen uitshirt 2020-2021 officieel bekend gemaakt.  In dit nieuwe tenue speelt het Poolse voetbalelftal de Euro 2020 wedstrijden in 2021 en de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2022 buiten eigen land. Bovendien speelt het Poolse voetbalelftal in deze tenues tijdens de Nations League wedstrijden. Tijdens Euro 2020 neemt het Poolse voetbalelftal het in ieder geval op tegen Spanje en Zweden. Nike is ook dit seizoen weer verantwoordelijk voor het design van het nieuwe Polen tenue. Het Amerikaanse sportmerk heeft deze functie al sinds 2009. Ook het Polen thuisshirt werd overigens gelanceerd. 

Polen uit shirt en tenue 2020-2021

Het nieuwe Polen EK 2020 uittenue is gebaseerd op het nieuwe template van Nike. Het tenue is, zoals altijd, overwegend rood met witte accenten. De zijkanten van het tenue bevatten, evenals het Nederlands Elftal EK 2020 voetbalshirt, een band in de vorm van een bliksemschicht, welke wit is. Ook de v-hals van het nieuwe Polen uitshirt is wit. Dit jaar prijkt de  badge van de Poolse voetbalbond, de PZPN (Polski Związek Piłki Nożnej) op het midden van de borst. Deze plaats is geïnspireerd door die het wapen van het land had op de tenues van de jaren '70. In 1974 eindigde het Poolse voetbalelftal als derde op het WK in Duitsland. De swoosh van Nike staat in het wit op de andere borst en bovendien bevatten de mouwen aan de onderkant een witte band.

Nike heeft ook nog een detail verwerkt op de achterkant van het Polen uitshirt 2020-2021. In de nek heeft het Amerikaanse sportmerk een band verwerkt in de kleuren van de Poolse vlag. Deze diagonale band bevat bovendien het wapen van het land, welke wordt gekenmerkt door de adelaar.  Het uittenue van het keurkorps van bondscoach Jerzy Brzęczek wordt compleet gemaakt door een rood of wit voetbalbroekje met aan de zijkanten ook weer een bliksemschicht. Dit is ook de kleurencombinatie van de kousen. De authentic tenues van het Poolse elftal zijn dit jaar weer uitgerust met de Vaporknit technologie en de replica tenues met de Dri Fit technologie. Beide technologieën zorgen voor een betere verkoeling, ventilatie en vochtafvoer. De Vaporknit technologie is alleen net wat geavanceerder en de tenues met deze technologie vallen wat meer getailleerd.  Sebastian Szymanski reageert enthousiast op de nieuwe tenues: ''Het is geweldig dat de badge terugkeert naar het midden van de tenues. Het doet denken aan de verschillende legendes van vroeger en ik weet zeker dat dit ons zal inspireren. Ik ben daarnaast fan van de details op zowel het nieuwe thuisshirt als uitshirt en weet zeker dat de fans ook enthousiast zijn over de tenues.''

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe Polen voetbalshirts, die vanaf nu gedragen worden door spelers als Lewandowski, Piatek, Milik, Krychowiak, Szymanski, Zielinski en nog meer spelers. Check bovendien het nieuwe Polen EK 2020 trainingspak.

Polen uitshirt 2020-2021 bestellen

Het nieuwe Polen EK 2020 voetbalshirt kun je nu bestellen in de onderstaande winkels. De prijs van het tenue is voor volwassenen € 89,95 (maten XS, S, M, L, XL en XXL) en voor kinderen € 69,95 (maten 128, 140, 152, 164 en 176). De broekjes bestel je al vanaf € 34,95 en de kousen zijn standaard € 17,95. In de onderstaande winkels vind je ook goedkopere Polen producten of de nieuwste trainingskleding van het land.

Bestel je nieuwe Polen uitshirt direct in de Polen fanshop (inclusief goedkope t-shirts en officiële bedrukking)

of deze SHOP

of deze winkel

Polen uitshirt 2020-2021

Polen uitshirt 2020-2021