12 juni 2019

Polen voetbalshirt ter ere van 100 jarig bestaan voetbalbond

De Poolse voetbalbond bestaat dit jaar 100 jaar. De bond werd namelijk in december 1919 opgericht. Reden te meer om in samenwerking met Nike een speciaal voetbalshirt ter ere van het 100 jarige bestaan van de De PZPN (Polski Związek Piłki Nożnej) te lanceren. In dit voetbalshirt speelde het Poolse voetbalelftal maandagavond ook al in de met 4-0 gewonnen wedstrijd tegen Israel in het PGE Narodowy Stadium in Warschau. De doelpunten van Robert Lewandowski, Krzysztof Piatek, Kamil Grosicki en Diaman Kadzior brachten Polen weer wat dichter bij de kwalificatie voor het WK van 2020, dat gehouden wordt in heel Europa. Of het Poolse voetbalelftal dit voetbalshirt nog meer zal dragen, is onbekend.

Bestel het voetbalshirt ter ere van het 100 jarig bestaan exclusief in deze SHOP!  (inclusief de mogelijkheid tot bedrukking)

Polen voetbalshirt 100 jarig bestaan

Het Polen voetbalshirt ter ere van het 100 jarig bestaan is eigenlijk een combinatie tussen het thuisshirt en uitshirt van het Poolse voetbalelftal en daarmee dus ook een verwijzing naar de Poolse vlag. Het nieuwe Polen tenue heeft het zogenaamde half-om-half design. De rechterkant van het voetbalshirt is wit en de andere kant is rood. Wel zijn beide mouwen van het Polen tenue wit. Qua template heeft het tenue alle kenmerken van het Vapor template van 2018. Het shirt is uitgerust met een diagonale hals, die naar het midden recht loopt. Deze is overwegend rood. Verder zijn de mouwen van het Polen tenue uitgerust met zigzagstrepen. De binnenkant van de hals van het Polen tenue is uitgerust met een rode taping en deze loopt door in de nek op de achterkant van het tenue. In dit gedeelte is de adelaar uit het logo van de Poolse voetbalbond verwerkt.

In de hals bevindt zich ook een verwijzing naar het 100 jarig bestaan van de bond. Hier staat namelijk de tekst: ''100 POLSKA.'' Tussen de twee nullen staat een silhouet van een adelaar met een kroon. De swoosh van Nike op de rechterborst is rood en de andere borst is uitgerust met een speciaal retro logo van de Poolse voetbalbond. Het Polen anniversary tenue wordt compleet gemaakt door een rood voetbalbroekje met aan de zijkanten de flitsende Vapor strepen en de kousen van het tenue zijn geheel wit. Check hieronder nog meer afbeeldingen van de speciale Polen voetbalshirts ter ere van het 100 jarig bestaan van de voetbalbond of check ook andere Polen voetbalshirts.

Polen voetbalshirt bestellen

Het nieuwe Polen tenue is door Nike maar beperkt geproduceerd en alleen in de Vapor Match versie uitgebracht. Dit betreft de versie die de spelers ook daadwerkelijk dragen. Het shirt heeft een prijs van € 139,95 en is beschikbaar in de maten S, M, L, XL en XXL. Check ook andere Polen producten in de onderstaande shop! Directe levering gegarandeerd.

Bestel je Polen voetbalshirt altijd in deze SHOP!