1 september 2020

Polen thuisshirt 2020-2021

Het nieuwe Polen thuisshirt 2020-2021 is vandaag zoals veel verschillende andere tenues van landenteams door Nike gepresenteerd. In dit nieuwe tenue speelt het keurkorps van Jerzy Brzęczek de Euro 2020 (in 2021) thuiswedstrijden. Tijdens het EK neemt het Poolse voetbalelftal het op tegen Spanje en Zweden. Dit nieuwe tenue wordt bovendien gedragen in de WK-kwalificatie- en oefeninterlands, inclusief de Nations League wedstrijden gedurende 2020 en 2021. Ook dit seizoen is Nike weer verantwoordelijk voor het design van de nieuwe tenues van het Poolse elftal. Deze functie heeft het Amerikaanse sportmerk sinds 2009. 

Het Polen EK 2020 thuisshirt en tenue

De nieuwe voetbalshirts van Polen zijn geïnspireerd door de tenues uit de gouden periode van het nationale elftal, namelijk de jaren '70 en begin jaren '80. Het nationale voetbal van Polen eindigde zowel op het WK van 1974 als derde als op het WK van 1982.   Met name 1974 was een zeer succesvol jaar voor het nationale elftal. Polen eindigde namelijk als derde op het WK van 1974 in Duitsland. Het Poolse voetbalelftal werd in de halve finale uitgeschakeld door Duitsland maar won de ''kleine finale'' met 1-0 van Brazilië door een doelpunt van Lato, die ook nog topscorer van het toernooi werd. Andere sterspelers van dit elftal waren Szarmach en Deyna.

Het Polen EK 2020 thuisshirt heeft dan ook een klassiek design en dit komt met name door de polo kraag van het tenue. In de knoopjes van de polokraag is de adelaar uit het embleem van de voetbalbond verwerkt. De kraag bevat bovendien een brede rode band aan de onderkant.  Het Polen voetbalshirt is verder geheel wit en de rode accenten komen ook weer terug aan de onderkant van de mouwen. Evenals op het tenue van de jaren '70 prijkt de badge met daarin het wapen van Polen, welke gekenmerkt wordt door de adelaar, op het midden van de borst. De swoosh van Nike staat op de linkerborst in het rood. De tenues van het Poolse voetbalelftal bevatten ook dit jaar weer een taping aan de zijkanten van het shirt en deze is wit. De band heeft de vorm van een bliksemschicht, welke Nike voor meerdere tenues in het seizoen 2020-2021 gebruikt. Aan de binnenkant van de kraag is het embleem van de Poolse bond (Polski Związek Piłki Nożne/ PZPN) verwerkt. Een ander detail bevindt zich nog op de achterkant van het nieuwe Polen tenue. Wanneer de spelers hun kraag omhoog doen, verschijnt daar de naam van het land: POLSKA. 

Het Polen thuistenue wordt zoals altijd compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje met daarop ook de logo's van de voetbalbond en Nike. De kousen van het Polen thuistenue zijn ook dit jaar weer wit. Ook dit seizoen heeft Nike weer twee versies van het voetbalshirt uitgebracht. De Vapor Match versie, welke ook echt door de spelers gedragen wordt tijdens de wedstrijden, is uitgerust met de Vaporknit technologie. Deze tenues zijn over het algemeen wat lichter en vallen strakker. De replica tenues bevatten de Dri Fit technologie. VP Nike Football Apparel Scott Munson geeft nog kort reactie op het design van de nieuwe tenues: ''Wanneer je terugblikt op de Poolse voetbalhistorie, is er genoeg inspiratie. De verplaatsing van de adelaar naar het midden van de borst versterkt het gevoel van heritage van het nieuwe voetbalshirt.'' Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe Polen thuistenue dat vanaf nu tot december 2021 gedragen wordt door spelers als Lewandowski, Milik, Piatek, Pazdan, Krychowiak, Piszczek, Glik en andere sterspelers of check het Polen uitshirt.

Polen Euro 2020 voetbalshirt kopen

Het Polen thuisshirt 2020-2021 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. De prijs van het voetbalshirt is voor volwassenen € 89,95 en voor kinderen € 69,95. De Vapor Match tenues zijn alleen voor volwassenen beschikbaar en hebben een prijs van € 139,95. De Polen voetbalbroekjes bestel je vanaf € 34,95 en de kousen vanaf € 17,95. Inclusief de mogelijkheid tot bedrukking!

Bestel het Polen voetbalshirt direct in de officiële Polen fanshop (inclusief goedkope t-shirts en officiële bedrukking)

of deze SHOP

of deze winkel

Polen thuisshirt 2020-2021

Polen thuisshirt 2020-2021