9 mei 2018

Copa Football lanceert retro lijn Polen voor WK 2018

Copa Football is druk bezig met het uitbreiden van de collectie. Copa staat bekend om het lanceren van unieke retro voetbalshirts. Nu het WK voor de deur staat wil Copa Football natuurlijk wel van alle 32 deelnemende WK landen een retro shirt in de collectie hebben. Zo ook van Polen. Copa Football heeft zowel een retro trainingsjack als en retro shirt gelanceerd. Beide artikelen komen uit de beste periode van het land, tussen 1970 en 1980. Nieuwsgierig naar het nieuwe retro shirt en retro trainingsjack? Check de details hieronder!

Polen retro shirt en retro trainingsjack 1970-1980

In de Jaren ’70 mocht Polen twee keer deelnemen aan het WK voetbal. Tijdens het WK in 1974 speelde Polen een geweldig toernooi. Het team eindigde op een 3e plaats achter West-Duitsland en Nederland. Polen speelde in een soort halve finale tegen West-Duitsland. Deze wedstrijd werd echter gespeeld op een bijna onbespeelbaar veld. Omdat Polen de aanvallende ploeg was waren zij in een groot nadeel. Een counter van de Duitsers die werd afgemaakt door Gerd Müller was genoeg voor de Duitsers om Polen te elimineren. De wedstrijd om de 3e plaats werd gewonnen van Brazilië. 1-0 was de einduitslag. De absolute topspeler van Polen was Grzegorz Lato. Hij werd dit WK topscorer met 7 doelpunten. In de jaren ’70 had Polen een gouden generatie. Want naast Lato speelde ook Szarmach en Dyna in het nationale team. De 3e plaats op het WK van 1974 kon geen gevolg krijgen in 1978. Hier overleefde het land de tweede ronde niet.

Een retro shirt is geen retro shirt wanneer het shirt geen klassiek karakter heeft. Dit shirt van Polen, dat werd gedragen in 1970, heeft een polo kraag. Dit zorgt al voor een erg klassiek karakter. De kraag van het shirt is wit. Dit geldt ook voor de biezen in de mouwen van het shirt. De rest van het shirt, dus eigenlijk de basis, is rood. Dit zijn natuurlijk ook de kleuren van de vlag van Polen. Op de voorkant van het shirt staat het logo met de tekst Polska. Het retroshirt is verder niet voorzien van een sponsor. Zowel shirt als kledingsponsor staat niet op het shirt. In de jaren ’70 waren er sowieso nog bijna geen shirtsponsors. Op dit moment is Nike de kledingsponsor van de Polen. Maar ook de bekende swoosh is niet terug te zien op het retro shirt van Copa Football

Copa Football heeft voor Polen niet alleen een retro shirt gelanceerd. Het Nederlandse merk heeft ook een trainingsjack in retrostijl op de markt gebracht. Het jack is gebaseerd op het trainingsjack van 1980. De kraag en de biezen van de mouwen zijn wit en rood gestreept. Deze kleuren zijn de kleuren van de vlag van Polen. Alle kleding van het nationaal elftal van Polen zijn gebaseerd op deze kleuren. Het retro jack heeft op de linkerkant het logo van Polen (Polska) op de borst staan. Om ervoor te zorgen dat een jack ook functioneel is, is dit shirt uitgerust met diepe steekzakken. Het jack is ook uitgerust met een rits deze is wit van kleur.

Het Copa Football retro shirt en het retro trainingsjack van Polen worden als mooi extraatje geleverd in een luxe cadeaubox van het merk Copa. Zowel het shirt al het jack zijn voor 100% gemaakt v uit katoen. Check ook het Polen WK 2018 thuisshirt en het Uitshirt van de Poolse selectie.

Polen Retro shirt bestellen

De nieuwe Polen retro artikelen kan je vanaf nu bestellen in de onderstaande webshop. Zowel het shirt als trainingsjack is alleen te koop in volwassen maten (S, M, L, XL, XXL) De prijs van het shirt is € 59,95 en van het trainingsjack € 79,95. U heeft ook de mogelijkheid om het shirt te laten bedrukken met naam en nummer. Ben je opzoek naar andere producten van het nationaal elftal van Polen? Bekijk dan het overzicht hiernaast of hieronder. Directe levering gegarandeerd!

 

 

 

Scoor je Polen voetbalshirt in DEZE WINKEL