15 maart 2017

Voetbalshirts van landen op de Confederations Cup

De Confederations Cup is altijd een mooi voetbaltoernooi in aanloop naar het WK. Dit toernooi speelt zich altijd af in hetzelfde land dat het WK organiseert, als een voorproefje op wat er komen gaat. Deze zomer is dat Rusland. Ook de Confederations Cup wordt eens in de vier jaar gehouden, telkens één jaar voordat de wereldkampioenschappen voetbal van start gaan. Als deelnemers zijn er de winnaars van alle grote internationale toernooien zoals het EK, de Afrika Cup, de Copa America en de Gold Cup. De nationale teams gaan het dit jaar (2017) tegen elkaar opnemen van 17 juni tot 2 juli.

Alle deelnemers zijn inmiddels bekend. Welke landen doen er mee? Hoe hebben zij zich geplaatst? Op welke spelers moeten we letten? En hoe zien de shirts van deze voetbalteams er nu uit? Vol enthousiasme geven wij alvast een vooruitblik op het prachtige voetbalevenement in Rusland.

GASTLAND

Bij elk internationaal voetbaltoernooi is het land dat het evenement organiseert automatisch geplaatst. Dit land noemt men het gastland. Ook bij bij de Confederations Cup is dit het geval. Rusland heeft zich als organisator dus automatisch geplaatst, ongeacht de competitieve voetbalresultaten. Voor de spelers in de Russische voetbalshirts is dit toernooi de perfecte generale voor het WK. Onder leiding van Igor Akinfeev, Igor Denisov en Andrej Arsjavin willen zij laten zien dat ze klaar zijn voor het wereldkampioenschap in eigen land.

Het voetbalshirt van Rusland wordt ontworpen door Adidas. Het thuisshirt is rood met witte accenten en het uitshirt is wit met rode accenten.

Rusland -thuis -shirt -2017

WINNAAR WK 2014

Duitsland heeft zich gekwalificeerd voor het toernooi door op overtuigende wijze het WK te winnen, met dominant en attractief voetbal. Het team van het Duitse voetbalshirt is dan ook een grote favoriet voor de eindzege. Met wereldspelers als Mesut Ozil, Thomas Müller, Manuel Neuer, Toni Kroos en Mats Hummels hebben zij een ijzersterke selectie samengesteld, maar kunnen zij hun favorietenrol ook waarmaken? Dat zullen we deze zomer gaan zien.

De Duitse voetballers gaan de wedstrijden spelen in stijlvol witte voetbalshirts met de bekende zwarte Adidas-lijnen.

Duitsland -confederations -cup -shirt -2017 (1)

WINNAAR AFC AZIE CUP 2015

Australië heeft de AFC Azie cup voor het eerst gewonnen, door Zuid-Korea in de verlenging van de finale met 2-1 te verslaan. Bij dit toernooi was Australië gastland. Spelers als Mile Jedinak en Tim Cahill dragen het Australische voetbalshirt en zullen samen met de selectie hun uiterste best gaan doen om voor nog een verrassing te zorgen.

De Socceroos dragen gele voetbalshirts, ontworpen door Nike. Het swoosh logo op de linkerborst en het Australische embleem op de linkerborst.

Australie Thuisshirt 2016-2017 5

WINNAAR COPA AMERICA 2015

Chili heeft de voetballiefhebber de afgelopen jaren laten genieten van spectaculair aanvallend voetbal. De steunpilaren Alexis Sanchez, Gary Medel, Arturo vidal en Eduardo Vargas speelden een belangrijke rol in het behalen van hun eerste Copa América titel uit de historie van het Chileense nationale elftal. Alle spelers speelden met een enorme passie voor het Chili voetbalshirt. In de finale werd het Argentinië van Lionel Messi verslagen, in een open wedstrijd met penalties als slotakkoord. Chili kan hoge ogen gooien op dit toernooi, met een gestroomlijnde selectie die elkaar door en door kent.

Nike heeft voor Chili een rood voetbalshirt met blauwe elementen samengesteld. Gemaakt voor het snelle en energieke spel van de Chilenen.

Chili -voetbalshirt -copa -america -2016

WINNAAR GOLD CUP CONCACAF 2015

Mexico won de dertiende editie van het toernooi. In totaal won Mexico maar liefst zeven keer de Gold Gup. Jamaica werd in de finale verslagen door het in vorm verkerende Mexico. De sterke selectie bestaat uit daadkrachtige spelers als Carlos Vela, Héctor Herrera, Jesús Corona en Andres Guardado, die allen in staat zijn om in het Mexico voetbalshirt voor een stunt te gaan zorgen.

Los Tricolores gaan hun uiterste best doen om geschiedenis te schrijven in de traditionele groene voetbalshirts. Langs de zijkant van het Mexicaanse voetbalshirt lopen de drie witte strepen van Adidas.

Mexico -copa -america -thuisshirt -2016-2017

WINNAAR OFC NATIONS CUP 2016

Nieuw Zeeland sleepte voor de vijfde keer de OFC Nations Cup binnen, met een overwinning in de finale op Papoea-Nieuw-Guinea. De spelers in het voetbalshirt van Nieuw Zeeland kijken ernaar uit om het hun tegenstanders zo moeilijk mogelijk te maken.

Het voetbalshirt van Nieuw Zeeland kent als basiskleuren zwart en wit, met Nike als ontwerper. De ene keer is wit de accentkleur en de andere keer is dit andersom.

Nieuw -Zeeland -thuisshirt -2016-2017

WINNAAR EK 2016

Portugal werd in 2016 het sterkste land van Europa door het EK te winnen. In een spannende finale werd gastland Frankrijk verslagen, waarna de spelers in het Portugal voetbalshirt de cup omhoog mochten houden. De absolute wereldster bij Portugal is bij uitstek Cristiano Ronaldo. Van hem wordt verwacht dat hij het team op sleeptouw zal gaan nemen en voor het verschil zal zorgen.

Portugal speelt de wedstrijden in een bordeaux rood voetbalshirt, gekenmerkt door het Nike logo en een uitstraling van snelheid.

Portugal Thuisshirt Euro 2016 2

WINNAAR AFRIKA CUP 2017

Kameroen won dit jaar verrassend de Afrika Cup, in Gabon. In de finale maakte Aboubakar de winnende en verlossende goal. De ontembare leeuwen vochten zich naar de titel als een hecht team. Eén ding is hierna duidelijk, de spelers in het Kameroen voetbalshirt kun je nooit onderschatten.

Kameroen speelt in groene shirts, met een strak ontwerp van het merk Puma.

VOETBALSHIRTS VOOR WINNAARS

Stuk voor stuk zijn het voetbalshirts voor winnaars. Ze zijn gemaakt om te overwinnen, tijdens welke omstandigheden dan ook. De designs hebben allemaal stijl en zitten als gegoten. Ontwikkeld door verschillende topmerken, met de technologie van nu. De voetbalshirts worden gedragen door spraakmakende voetballers, die deze zomer alles uit de kast gaan halen om de Confederations Cup binnen te slepen. Wat denk jij? Wie gaat er dit jaar met de beker vandoor?