Brazilie uitshirt 2022-2023

De Braziliaans voetbalbond en Nike hebben tegelijkertijd met het Brazilië WK 2022 voetbalshirt het Brazilië uitshirt 2022-2023 gepresenteerd. In dit tenue speelt het team van bondscoach Adenor Leonardo Bacchi de WK 2022 uitwedstrijden in Qatar en de overige interlands in de periode 2022-2023. Het tenue wordt niet alleen door ''A Seleção'' gedragen, maar ook door het vrouwenteam en andere vertegenwoordigende elftallen. Ook dit jaar is Nike weer de kledingsponsor van het Braziliaans voetbalelftal. Deze functie heeft het Amerikaanse sportmerk al sinds 1997. Beide partijen werken dus al ruim 25 jaar met elkaar samen.

Brazilië uit shirt en tenue 2022-2023

Nike heeft dit jaar een speciaal thema verbonden aan het design van de Brazilië WK 2022 voetbalshirts, namelijk de jaguar! De schoonheid en mentaliteit van het jachtdier is vertaald naar het design van zowel het thuisshirt en uitshirt. Het Brazilië uitshirt 2022-2023 is ook dit jaar weer blauw en bevat op de mouwen een all-over print van de huid van een jaguar. Jaguars geven nooit op en blijven altijd strijden, iets dat ook diep geworteld is in het Braziliaanse volk. De print wordt naar de onderkant van de mouwen steeds duidelijker. Het Brazilië uitshirt bevat ook de andere twee kleuren van de Braziliaanse vlag. De band aan de onderkant van de mouwen is overwegend groen, maar bevat ook een subtiele gele lijn. Verder heeft het Brazilië uittenue alle kenmerken van het nieuwe template van Nike. Het voetbalshirt is uitgerust met een ronde hals met een ronding daaronder. Op de rechterborst prijkt de swoosh van Nike in het groen en de andere borst bevat het logo van de Confederação Brasileira de Futebol (CBF). De sterren boven het logo van de voetbalbond verwijzen naar de vijf gewonnen WK's (1958, 1962, 1970, 1994 en 2002). In de nek op de achterzijde van het tenue is nog een detail uit de Braziliaanse vlag verwerkt. Hier prijkt namelijk de cirkel en de ruit van de nationale vlag. Het Brazilië uittenue 2022-2023 wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje. Op de broekjes staan ook de logo's van Nike en de voetbalbond. De kousen zijn overwegend blauw en bevatten aan de bovenkant een brede groene band met dunnere gele lijn. Ook de swoosh van Nike op het midden van de kousen is geel.

Zoals alle moderne Nike voetbalshirts zijn de Brazilië WK 2022 voetbalshirts uitgerust met de nieuwste performance technologieën van het Amerikaanse sportmerk. De authentic tenues (de versie die de spelers dragen) zijn uitgerust met de Nike Dri Fit ADV technologie en de replica/stadium voetbalshirts met de Nike Dri Fit technologie. Beide systemen zorgen voor de perfecte afvoer van vocht en voor ventilatie. De tenues die de spelers dragen vallen alleen meer getailleerd, zijn lichter en bevatten bovendien extra ventilatiezones. De tenues zijn ook weer onderdeel van het Nike Move Better programma. Dit betekent dat de tenues zijn geproduceerd van gerecycled polyester, afkomstig van plastic afval uit oceanen en gebieden rondom oceanen. 

Dit voetbalshirt wordt vanaf nu tot medio eind 2023 gedragen door het nationale mannen- en vrouwenelftal van Brazilië.

Brazilië uitshirt bestellen

Het Nike Brazilië uitshirt 2022-2023 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL en XXL) is het Dri Fit ADV voetbalshirt € 139,95 en de stadium versie € 89,95. Voor kinderen (maten 122, 128, 140, 152, 164 en 176) is het voetbalshirt € 69,95. De voetbalbroekjes bestel je vanaf € 34,95 en de kousen vanaf € 17,95. In deze winkels kun je de Brazilië voetbalshirts ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt, die de spelers ook op het tenue dragen.

Bestel je Brazilië uitshirt direct in deze Brazilië fanshop (inclusief officiële bedrukking)

of de officiële NIKE SHOP 

of deze SHOP! 

Brazilië uitshirt 2022-2023

Brazilië uitshirt 2022-2023 detail