Brazilië thuisshirt 2022-2023

De Braziliaans voetbalbond en kledingsponsor Nike hebben vandaag de nieuwe Brazilië WK 2022 voetbalshirts gepresenteerd met het motto “Veste a Garra”. In deze tenues speelt het Braziliaans voetbalelftal de WK 2022 thuiswedstrijden en andere interlands in de periode 2022-2023. Brazilië speelt in poule G tijdens het WK in Qatar tegen Servië, Zwitserland en Kameroen. In dit artikel bespreken we het design van het nieuwe Nike Brazilië thuisshirt 2022-2023. Het tenue wordt bovendien gedragen door het vrouwenteam en alle andere vertegenwoordigende elftallen. Nike is dit jaar weer verantwoordelijk voor het design en de productie van de Brazilië voetbalshirts. Het Amerikaanse sportmerk is sinds 1997 de kledingsponsor van het Braziliaans voetbalelftal.

Brazilië WK 2022 voetbalshirt

Het Brazilië thuisshirt 2022-2023 is natuurlijk weer overwegend geel en wordt dit jaar gekenmerkt door een all-over print van de huid van een jaguar. Het voetbalshirt is namelijk een ode aan de moed en de cultuur van het Braziliaanse volk dat nooit opgeeft, exact dezelfde mentaliteit en schoonheid als de jaguar! De all-over print bevindt zich zowel op de voor- als de achterkant van het voetbalshirt. Qua template lijkt het voetbalshirt op het voetbalshirt van twintig jaar geleden. In 2002 won Brazilië namelijk het WK in Japan en Zuid Korea. Met spelers als Ronaldo, Rivaldo, Ronaldinho, Roberto Carlos, Cafu, Juninho en tal van andere spelers versloegen de ''gele kanaries'' onder leiding van bondscoach Felipe Scolari Duitsland met 2-0 in de finale. Het Brazilië thuisshirt is uitgerust met een groene mandarijn kraag met een knoopje, welke in stijl is van de Braziliaans vlag. De kraag bevat bovendien een subtiele blauwe lijn. Dit design komt ook weer terug in de band aan de onderkant van de mouwen. Het tenue heeft verder de kenmerken van het nieuwe Nike template. Ter hoogte van de hals bevindt zich namelijk een ronding. Op de rechterborst prijkt de swoosh van Nike in het blauw en de linkerborst bevat het logo van de Braziliaanse voetbalbond, de Confederação Brasileira de Futebol (CBF). De sterren boven het logo verwijzen naar de vijf wereldkampioenschappen (1958, 1962, 1970, 1994 en 2002). De binnenkant van de hals bevat een print van een wereldbol met de tekst: ''Garra Brasileira''. Het Brazilië thuistenue 2022-2023 wordt dit jaar compleet gemaakt door een blauw voetbalbroekje, waarop ook de logo's van de voetbalbond en Nike staan. De kousen zijn wit met aan de bovenkant een groene en blauwe band. Op de kousen prijkt de swoosh van Nike in het groen.

Zoals alle Nike voetbalshirts zijn de nieuwe Brazilië WK 2022 voetbalshirts uitgerust met de nieuwste technologieën. De authentic voetbalshirts bevatten de Nike Dri Fit ADV technologie en de replica/stadium voetbalshirts de Nike Dri Fit technologie. Beide technologieën zijn in de stof van de tenues (100% polyester) verwerkt en zorgen voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. De authentic voetbalshirts (de versie die de spelers dragen) vallen alleen meer getailleerd, zijn uitgerust met extra ventilatiezones en zijn lichter.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het Nike Brazilië thuisshirt 2022-2023, welke vanaf nu tot eind 2023 wordt gedragen door spelers als Neymar JR, Vinicius JR, Antony, Gabriel Jesus, Paqueta, Richarlison, Dani Alves, Coutinho en nog meer spelers en check ook het Brazilië uitshirt 2022-2023.

Brazilië voetbalshirt bestellen

Het Brazilië thuisshirt kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL en XXL) is het authentic voetbalshirt € 139,95 en de stadium versie € 89,95. Voor kinderen (maten 122, 128, 140, 152, 164 en 176) is het voetbalshirt € 69,95. De broekjes bestel je vanaf € 34,95 en de kousen vanaf € 19,95. Inclusief de mogelijkheid tot officiële bedrukking!

Bestel je Brazilië tenue altijd in de Brazilië fanshop!  (inclusief bedrukking en goedkope t-shirts)

of deze NIKE SHOP 

of deze SHOP! 

Brazilië thuisshirt 2022-2023

Detail Brazilië WK 2022 thuisshirt